Liga 1

Brandan va juca mijlocaş central!

Articol de Dan Udrea, Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Chiar dacă are foarte mulţi jucători pe acest post, Ilie Dumitrescu îi pregăteşte lui Brandan un rol în mijlocul terenului.


Pablo Brandan e ultimul dintre cei 7 fotbalişti transferaţi de la Urziceni, însă e primul pe care Ilie Dumitrescu l-a numit atunci cînd Gigi Becali l-a întrebat în urmă cu două săptămîni pe cine vrea de la Unirea.

Chiar dacă la Urziceni a fost folosit în marea majoritate a meciurilor ca fundaş stînga, antrenorul Stelei are o altă strategie în ceea ce îl priveşte pe argentinian. Îi pregăteşte postul de mijlocaş central în faţa apărării.

De ce mijlocaş central
Motivele pentru care fostul număr 8 din Ghencea îl vede pe Brandan ca mijlocaş sînt faptul că e tehnic, ceea ce ar ajuta la o posesie superioară, are apetit ofensiv şi e un fotbalist bătăios, calitate de care are nevoie între defensivă şi cei 3 mijlocaşi superofensivi. În plus, e fotbalist de picior stîng şi ar deveni primul de la mijloc în sus de acest gen. Şi tot datorită acestei calităţi, dar şi faptului că a evoluat mult în bandă, ar acoperi foarte bine zona laterală din spatele lui Tănase, care are rolul de mijlocaş stînga şi urcă foarte mult în atac.


5 mijlocaşi centrali are Ilie Dumitrescu în lot în afară de Brandan: Ricardo, Bicfalvi, Anghelov, Iulian Apostol şi Marinescu

3 goluri şi o pasă de gol a reuşit Brandan în cele 28 de meciuri jucate pentru Urziceni ca fundaş stînga în campionatul trecut


Echipa ideală gîndită de Ilie Dumitrescu
Tătăruşanu - Emeghara, Galamaz, Geraldo, Latovlevici - Ricardo (Bicfalvi), Brandan - Szekely, B. Stancu, Tănase - Kapetanos (Bilaşco)

Semnează azi
Ilie Dumitrescu îi aştepta pe Brandan şi pe Marinescu la antrenamentul Stelei de aseară, însă nici unul dintre ei nu a venit. Ei s-au pregătit tot cu Unirea Urziceni pentru că transferurile nu s-au semnat. Dacă la Marinescu, cei de la Chimia Brazi au întîrziat să parafeze documentele, aşteptînd actul prin care li se garantează păstrarea procentului de 25 la sută, Brandan a spus că va semna azi, cînd va sosi la Bucureşti şi impresarul său din Argentina.

Peste 350.000 de euro
Becali nu a acceptat pretenţiile iniţiale ale lui Brandan, 300.000 de euro la semnătură plus 200.000 salariu, însă tot a făcut un efort considerabil pentru a-l lua. Dacă în privinţa contractului, acesta va fi de doar 10.000 lunar, lui Brandan i-a fost oferită o primă de instalare de 250.000 de euro.

6,18 a fost media notelor GSP ale lui Brandan în sezonul trecut la Unirea Urziceni, fiind al 3-lea în acest top după Varga (6,62) şi Bilaşco (6,29)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.