Liga 1

Niculescu a fost numărul unu şi în faţa Bistriţei! » Soldatul universal

Articol de Dan Brie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Niculescu a fost din nou decisiv, iar Clujul a obţinut a 4-a victorie consecutivă în campionat.



Vînt uşor, cald încă, măturînd o jumătate de arenă pustie. Încruntat, cu un zîmbet frînt în colţul gurii, Claudiu Niculescu a păşit în iarbă: un Clint Eastwood fără muzica lui Morricone. În faţă, Junior Moraes şi-a încleştat uşor fălcile, privind dincolo de linia de centru, păzită mai bine ca Rio Grande. Trebuia să fie duel, iar băieţii Lordului au acceptat provocarea: Băjenaru, din "liberă" de la  20 de metri, a tras la o palmă alături de vinclu (1).

Boştină servant
Tupeişti, după ce au ras tot în ultimele trei etape, clujenii au scos pistoalele. "Glonţul" lui Boştină a fost blocat de Tudose (5), apoi Albuţ a scos incredibil, de sub bară, reluarea lui Claudiu de pe 7 metri (7)! Bistriţa a adus 8 oameni în apărare, doar Moraes jr. a rămas sus. Brazilianul a scăpat pe dreapta şi a fost rîndul lui Matache să salveze miraculos (16).

Bistriţa echilibrase şi căuta golul. Din numai 6 metri, Bruno Moraes a trimis, absolut inexplicabil, pe lîngă (26). U a ieşit din pumni şi, înainte de pauză, Boştină a centrat perfect pe 8 metri, Niculescu s-a ridicat imperial şi a punctat, imparabil, cu capul: 1-0 (41)!

Duet letal
Oaspeţii au forţat după pauză. J. Moraes a driblat tot, dar a fost culcat pe 18 metri. Tot el a transformat, direct la vinclu: 1-1 (48)! Niculescu primise replica şi Copos poate să regrete că n-a scos destui bani pentru a-l convinge pe Pădureanu. Golul de 2-1 a venit pe aceeaşi filieră. Boştină a servit din nou perfect, Niculescu a lovit cu capul, Albuţ n-a putut să reţină şi Balde a punctat din doi metri (68)!

Bistriţa n-a aruncat armele, însă Matache a fost mai iute decît Coroian, scăpat singur (72). Predescu a trosnit bara (80), la fel a făcut şi Tudose, numai că la poarta proprie (83). În 10 oameni, după eliminarea lui Piţ, Clujul a rezistat pe final, bifînd a 4-a victorie consecutivă în Liga 1!


"Mă bucur că am marcat din nou. Nu trebuie să ne gîndim prea departe, deşi avem 4 succese la rînd. Să rămînem modeşti!"
Claudiu Niculescu, atacant U Cluj

"Nu sîntem o echipă mare ca să cîştigăm toate meciurile. Junior Moraes a demonstrat din nou că e unul dintre cei mai buni atacanţi din România. Poate juca pentru orice club important"
Laurenţiu Reghecampf, antrenor Bistriţa

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.