Tenis

Vera Zvonareva, în finala de la US Open! A învins-o în semifinale pe favorita principală!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 10 septembrie 2010

Vera Zvonareva, favorita şapte, s-a calificat în finala turneului de Grand Slam de la US Open.

 

Rusoaica a învins-o pe principala favorită a competiţiei, Caroline Wozniacki (Danemarca), în minimum de seturi, 6-4, 6-3, după doar o oră şi douăzeci şi cinci de minute de joc.

În setul inaugural, Caroline Woznaicki a început mai greu şi s-a aflat în situaţia de a salva două mingi de break în primul game de pe serviciul propriu. Zvonareva a continuat seria ofensivă şi a reuşit să facă break care i-a oferit avantaj pînă la finalul setului pe care şi l-a adjudecat cu 6-4.

Actul secund a început cu o două game-uri cîştigate de sportive pe propiile servicii, apoi a urmat o serie de trei break-uri la finalul cărora rusoaica se afla în avantaj, 3-2. Doar un game a mai reuşit să cîştige daneza pînă la finalul meciului. Finalista de la Wimbledon a jucat din ce în ce mai agresiv şi nu i-a oferit nici o şansă adversarei.

"A fost un meci dur. Caroline a fost în finală şi este extraordinară. Vîntul a bătut şi astăzi destul de tare, însă am fost răbdatoare şi acum sînt fericită că am reuşit să ajung în finală. Experienţa de la Wimbledon mi-a folosit", a declarat Vera Zvonarea la finalul meciului.

În finală, rusoaica o va întîlni pe cîştigătoarea din partida Kim Clijsters (Belgia), cap de serie numărul doi şi Venus Williams (SUA), favorită trei.

Vera Zvonareva se află în cea de-a doua finală consecutivă la un turneu de Grand Slam. Rusoaica a jucat în ultimul act de la Wimbledon, unde a fost învinsă de Serena Williams (SUA).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.