Liga 1

Maftei, de mîine în Giuleşti!

Vasile Maftei, Maftei, Unirea Urziceni, Rapid

Articol de Alexandru Răducanu, Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Maftei a fost lăsat special la Urziceni să joace şi cu Steaua, urmează să fie declarat liber de contract şi apoi va semna cu Rapidul


Perioada de transferuri s-a încheiat, dar transferul lui Vasile Maftei (29 de ani) se va face în maximum 48 de ore pentru că giuleştenii şi-au pregătit din timp terenul.

Dinu Gheorghe şi Dumitru Bucşaru au convenit că Maftei va reveni în Giuleşti în urma unui mecanism acoperit de regulament. Urziceniul a depus vineri la LPF un act prin care cerea ca fundaşul să fie declarat liber de contract. Hîrtia urmează a fi ratificată în următoarele ore, iar ex-căpitanul din Grant va semna cel mai probabil luni cu alb-vişiniii din postura de jucător liber.

"Mai stai să-i chinui pe stelişti!"
Conducătorii Rapidului nu au vrut să perfecteze comeback-ul lui Maftei vineri, în ultima zi de transferuri, tocmai pentru ca jucătorul să mai rămînă un meci la ialomiţeni, în speranţa că va ajuta Unirea să o încurce pe Steaua. "Mai stai să-i chinui pe stelişti, ţii cît poţi de 0-0, şi apoi vii la noi!", i-a transmis "Vamă".


"Atacanţi nu ne mai trebuie, Maftei e singurul jucător pe care-l mai vrem. Regulamentul ne dă mai multe posibilităţi prin care putem să-l aducem"
Dinu Gheorghe, preşedinte Rapid


Le-a mulţumit dinamoviştilor
Vasile Maftei a fost dorit insistent de Dinamo, dar jucătorul a ales cu inima şi le-a explicat politicos lui Ioan Andone şi lui Nicolae Badea că nu poate juca în "Groapă" pentru că e rapidist. "Oferta voastră m-a onorat, nu o să uit că aţi vrut să-mi întindeţi o mînă de ajutor. Pe viitor, dacă se va mai ivi vreo ocazie, nu se ştie niciodată", le-a spus Maftei oficialilor din Ştefan cel Mare.

Continuă telenovela "Varga - Bălan"
Rapid n-a reuşit nici pînă acum să închidă definitiv "cazul Varga - Bălan". Cei doi fotbalişti au reclamat la Comisii gruparea din Giuleşti. Motivul? Ei susţin că George Copos nu le-a mai achitat o rată contractuală în valoare de 33.000 de euro. Primul termen de judecată al litigiului a fost fixat pe 14 septembrie, dar jucătorii au anunţat că speră să rezolve totul pe cale amiabilă.

Îl <repară> pe Răduţă
Lucian Răduţă a trecut prin clipe grele la meciul cu CFR Cluj: a fost cel mai hulit de tribune, iar antrenorul l-a schimbat încă din minutul 35 şi n-a dat mîna cu el pe bancă! Şumudică a început să lucreze deja la moralul atacantului său: "Îi voi da încredere, chiar îl voi folosi pe Răduţă la meciul de la Craiova. Am fost şi eu atacant şi ştiu prin ce trece". Bornescu l-a încurajat şi el pe fotbalistul de 22 de ani: "Vor veni meciuri cînd Răduţă ne va <scoate>".

"<Vamă> a influenţat arbitrii!"
Antrenorul campioanei, Andrea Mandorlini, crede că brigada de arbitri condusă de Augustus Constantin a favorizat Rapidul: "Declaraţiile lui Dinu Gheorghe dinaintea meciului, cînd a spus că CFR este ajutată de arbitri, şi-au făcut efectul. Rapid e o echipă puternică, nu avea nevoie de ajutorul arbitrilor. Nu consider că se impuneau atîtea cartonaşe galbene şi roşii".


Inbox:

- Bornescu şi-a păstrat poarta intactă pentru al patrulea meci consecutiv în Liga I. "Nici Rică Răducanu nu lua gol la cum am jucat noi în Giuleşti", a comentat goalkeeper-ul lui CFR, Eduard Stăncioiu.
- Rapidul a reuşit să nu ia gol în 13 reprize din cele 14 disputate pînă acum. Defensiva alb-vişinie a fost "ciuruită" doar în cel de-al doilea mitan al derby-ului din Ştefan cel Mare, cînd Bornescu a încasat 3 goluri.
- "Vamă" despre viitorul director sportiv din Giuleşti: "Mai sînt cîteva lucruri de reglat, într-o zi sau două Narcis Răducan îşi va începe activitatea la Rapid".
- Şumudică: "Răduţă nu era inspirat, trebuia să-l scot. Cînd l-am strigat pe Cassio, a sărit imediat de pe bancă! Nu am văzut aşa ceva toată viaţa, nici ca jucător, nici ca antrenor, cît de mult îşi dorea să joace!".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.