Liga Campionilor

Clujenii n-au vîndut decît 7.500 de bilete, dar la stadion au fost aproape 10.000 de spectatori » Jumătatea plină

Articol de Valentin Şchiopu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fanii campionilor nu s-au înghesuit să-şi susţină favoriţii la a doua participare în cea mai importantă competiţie europeană. Cei prezenţi şi-au încurajat însă frenetic favoriţii


Atmosfera la meciul cu Basel a fost departe de cea din urmă cu doi ani. Arena a fost numai pe jumătate plină, fanii ocolind tribuna I, acolo unde preţurile biletelor au fost cele mai piperate. Ieşirea gazdelor la încălzire a trecut aproape neobservată, auzindu-se doar cîteva aplauze răzleţe.

Imnul Ligii a detectat urme de viaţă pe stadionul din Gruia. Peluza a fost la înălţime. Din mijlocul galeriei a venit primul strigăt de luptă. "Povestea continuă" a fost mesajul suporterilor lîngă un banner în forma unei pelicule, compusă din 7 fotograme, numărul trofeelor CFR-ului.

Noul regizor, Sorin Cîrţu, a ieşit făcîndu-şi cruce. Nu s-a mai aşezat pe bancă, postîndu-se direct la limita spaţiului tehnic. Prima acţiune de atac a vişiniilor a risipit temerile tribunei. CFR a ajuns în sfîrşit la poartă, coşmarul s-a încheiat. Fanii lui Basel, 200 de la număr, au cîntat la bustul gol. Rada a scuturat plasa şi spectatorii s-au ridicat în picioare. A fost singurul moment al serii în care Cîrţu s-a aşezat pe bancă.


Fără oamenii lui Mandorlini
Cîrţu i-a lăsat pe bancă sau în afara lotului pe toţi jucătorii aduşi la recomandarea fostului antrenor Andrea Mandorlini. Italienii Piccolo, De Zerbi şi Sforzini au luat loc pe banca de rezerve. Dominique Kivuvu, mijlocaşul pentru care a insistat Mandorlini, n-a fost nici măcar inclus în lotul de 18. Ambii fundaşi stînga ai clujenilor, Edimar şi Leonardo Veloso, au urmărit partida din tribună.

700.000 de euro, mai mulţi lucşi
Clujenii au fost nevoiţi să ridice standardele instalaţiei de nocturnă pentru a facilita transmisia în format HD. Iniţial, instalaţia de nocturnă avea 1.600 de lucşi, în timp ce acum a ajuns la 2.000. Îmbunătăţirea i-a costat pe clujeni în jur de 700.000 de euro. Stadionul care va fi construit pe fostul "Ion Moina" va fi echipat din start cu o instalaţie circulară, şi nu în forma clasică, pe patru stîlpi.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.