Liga 1

I-a încăierat Teo » "«Vamă» număra ţigările!" "Neagoe e un nimeni!"

Eugen Neagoe, Neagoe, Universitatea Craiova

Articol de Alexandru Răducanu, Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Eugen Neagoe şi Dinu Gheorghe s-au contrat dur ieri, amestecînd ironiile cu jignirile


Derby-ul Craiova - Rapid a continuat şi ieri la nivelul oficialilor. Cel care a dat tonul a fost Eugen Neagoe, antrenorul Ştiinţei atacîndu-l pe Dinu Gheorghe, preşedintele executiv al giuleştenilor: "Am observat că unii oameni din Giuleşti au fost ironici la adresa noastră. Cînd eu făceam performanţă la Universitatea, cuceream eventul, alţii numărau ţigările prin aeroport".

Răspunsul lui "Vamă" a venit imediat: "Cine e acest Neagoe? El nu e antrenorul Craiovei, e acel personaj închis într-o cuşcă, pe margine, care îi aduce apa lui Piţurcă. Sau dimineaţa, în cantonamente, se duce din uşă în uşă şi îi anunţă pe jucători să coboare la micul dejun. :) Asta face el la Craiova. Din ce ştiu eu, a făcut şi clasa a patra de cinci ori! Pentru mine, Neagoe e un nimeni în fotbal!".

Ultimul cuvînt i-a aparţinut olteanului: "Nu vreau să intru în polemică, eu am spus ce aveam de zis. Am petrecut 33 de ani pe terenul de fotbal, n-am fost nici Maradona, nici Pele, dar consider că am lăsat ceva în urmă mea".


Performanţele celor doi

Eugen Neagoe
- a jucat nouă sezoane în tricoul Universităţii, acumulînd 144 partide şi 34 goluri, numai în Liga 1
- a cucerit eventul în România cu Ştiinţa în sezonul 1990-1991
- a cucerit eventul în Ungaria cu Ferencvaros în sezonul 1994-1995
- Cupa României (1992-1993)
- golul lui a adus înfrîngerea Rapidului într-o partidă decisivă pentru evitarea retrogradării în sezonul 1988-1989. Giuleştenii au picat în "B" în acel sezon.

Dinu Gheorghe
- a intrat în fotbal în 1997
- are două titluri cucerite în Giuleşti: 1998-1999, 2002-2003
- trei Cupe ale României: 1998, 2002 şi 2006
- trei Supercupe: 1999, 2002 şi 2003
- a mai activat la FC Braşov (2007-2010)


A uitat de Răduţă
Şumudică l-a uitat pe bancă pe Lucian Răduţă, vîrful căruia după jocul cu CFR îi promisese public că-l va arunca în luptă în duelul cu Universitatea. Eliminarea lui Herea i-a dat peste cap planurile lui Şumi.

"Am scăpat de meciurile grele"
Dinu Gheorghe s-a referit la programul Rapidului din Liga 1: "Noi am scăpat oarecum de jocurile dificile. Vine acum Brăneştiul, apoi cu Poli Timişoara, după care urmează un program mai lejer la prima vedere".


Inbox:

- Iliev a fost înlocuit de Piţurcă în minutul 60 al partidei cu Rapid după ce a acuzat dureri la spate. Stoperul bulgar nu va juca în Cupă, dar are şanse mari să fie recuperat pentru partida de la Tîrgu Mureş, din etapa a 9-a.
- După ce ieri au avut programată o şedinţă de refacere, alb-albaştrii intră de azi în cantonament pentru meciul de Cupă cu Minerul Lupeni, programat marţi, la Craiova.
- Adrian Mititelu: "Piţurcă pune foarte mult suflet, se implică total şi probabil că acum e foarte supărat. Sînt convins însă că pînă la urmă va reuşi".
- Marius Constantin şi Rui Duarte sînt singurii rapidişti care au primit note peste 8 din partea favoriţilor pe rapidişti.ro. Suporterii Craiovei au apreciat pe craiovamaxima.ro evoluţiile lui Wobay şi Răzvan Stanca.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.