Altele

Samara şi Dodean s-au oprit la bronz

Eliza Samara, Samara, Daniela Dodean, Dodean, România, tenis de masă

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Coşmarul olandez a continuat pentru Samara şi Dodean şi în semifinalele de la dublu ale Campionatului European. Eliza şi Dana au pierdut în penultimul act în faţa lui Jie Li şi a Elenei Timina


Visul româncelor la aurul european apărat s-a întrerupt ieri, după ce Samara şi Dodean au pierdut cu 3-4 (11-5, 12-14, 11-9,  9-11, 11-9, 9-11, 9-11) în semifinalele CE. Şi tot în faţa unor olandeze, la fel cum s-a întîmplat şi în finala pe echipe, cînd România a rămas cu argintul, în timp ce Olanda a sărbătorit cîştigarea aurului. Timina n-a jucat în acel ultim act, dar Jie Li da şi din nou a ieşit învingătoare.

Jocul de urmărire
Campioanele europene din 2009 de la Stuttgart au început în forţă partida, reuşind să-şi treacă în cont primul set cu 11-5. Părea că vor ajunge lejer în postura de a-şi apăra aurul. Un set doi mai strîns a adus egalitatea şi poate renaşterea cuplului din Olanda. Cu spiritul lor fantastic de luptă şi cu un joc spectaculos, Dana şi Eliza au preluat din nou conducerea în setul al treilea. Cursa de urmărirea a olandezelor şi-a consumat un nou episod în partea a a patra.

În următoarea felie, Timina şi Li au egalat, întreţinînd suspansul. Româncele au preluat o dată în plus conducerea, dovedind că au un psihic de fier. Chiar şi aşa însă, greşelile din jocul lor apăruseră pe alocuri. Nu erau de speriat, ci un uşor avertisment. Din nou echilibru, 3-3, şi urma un set decisiv. Tocmai acolo erorile româncelor au cîntărit mai greu. Dodean şi Samara s-au înclinat cu 9-11, deşi au reuşit şi aici o revenire spectaculoasă.

Ieri s-a încheiat la Ostrava un parcurs frumos pentru jucătoarele din România, chiar dacă n-a fost împodobit cu un aur european. Cele două românce se întorc de la Ostrava cu bronzul de la dublu şi cu argintul pe echipe. O recoltă bogată, după ce majoritatea ţărilor europene au trimis la această competiţie sportive de împrumut din Asia.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.