Stranieri

Marica, explicaţia unui gest

Ciprian Marica, Marica, Vfb Stuttgart, România

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Marica şi-a dus mîna în zona genitală după golul marcat sîmbătă, la 7-0 cu Monchengladbach, pentru a arăta suporterilor că are sînge în vine


Ciprian Marica a găsit în sfîrşit poarta în cea de-a patra etapă a noului sezon din Bundesliga. Dar modul în care şi-a manifestat bucuria după ce-a marcat golul şapte al Stuttgartului în meciul cu Borussia Monchengladbach (7-0) a fost unul cel puţin neobişnuit. Mîna dreaptă a ridicat-o, iar pe cea stîngă a dus-o în zona organelor genitale, luîndu-şi "ouăle"-n mînă (foto).

Gestul, care într-o vreme făcea parte din "recuzita" pop-starului Michael Jackson, poate părea scandalos. În fapt, chiar este. Totuşi, în Bundesliga, iar sîmbătă în cazul Stuttgartului, are o cu totul altă conotaţie decît aceea pe care o sugerează.

N-a fost o jignire adusă suporterilor, ci un mod de a le spune "nu sîntem nişte fricoşi, nişte neputincioşi, aşa cum ne-aţi tratat voi pînă acum. Avem sînge în noi!". Şvabii veneau după trei înfrîngeri consecutive suferite în debutul noii ediţii de campionat, o perioadă neagră în care nici Marica nu se lipise de gol. 

Kahn a fost primul
Cel care a brevetat acest gest a fost portarul lui Bayern Munchen, Oliver Kahn. Într-un moment în care multipla campioană a Germaniei trecea printr-o perioadă dificilă, Kahn a făcut o criză de nervi şi a pus punctul pe "i" în direct la tv: "Unii dintre jucătorii noştri n-au <ouă>. Nu fac faţă presiunii şi stresului de la Bayern".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.