Liga 1

Şumudică e sigur: "Va fi un sezon frumos pentru noi"

Articol de Cătălin Popescu  —  luni, 20 septembrie 2010

Marius Şumudică explică de ce este mulţumit de egalul obţinut la Craiova



- Şumi, care sînt concluziile meciului de la Craiova?
- Avînd în vedere că am evoluat aproape o repriză în inferioritate numerică, pot spune că am luat un punct important din această deplasare. E ca o victorie pentru noi! Prima repriză a fost a noastră clar, apoi, în partea a doua, oltenii au reuşit să echilibreze balanţa şi pentru că au jucat cu un om în plus.

- E Rapidul cea mai în formă echipă din Liga 1?
- Aici să se pronunţe alţii! Dar faptul că noi, chiar şi cu un om în minus, tot am atacat şi am fi putut să cîştigăm mă face să mă gîndesc la viitor cu şi mai multă încredere şi chiar să spun că putem realiza ceva frumos în acest sezon. Meciul din Bănie mi-a demonstrat asta! Mi-am felicitat jucătorii, au făcut o mare risipă de efort. Nici dacă pierdeam nu eram supărat.

- Îl vei amenda pe Herea?
- Ce să-i fac eu unui jucător nevinovat?! Ovidiu era extrem de afectat la final, chiar a plîns în vestiar. Nu e un jucător-problemă, el pînă în acest sezon nu fusese deloc eliminat. Nu am ce să-i reproşez, nu am de ce să-l pedepsesc, am făcut analiza jocului cu băieţii, toată lumea a rămas mască la faza aia, nu a vrut nici o clipă să-şi lovească adversarul.

- Dar domnul Copos a spus că arbitrul a avut dreptate.
- Poate nu şi-a dat seama în tensiunea jocului, dar eu ştiu ce spun pentru că am văzut acea fază de 10 ori. Arbitrul ar fi trebuit să dicteze fault pentru noi, Găman aproape că l-a dezbrăcat pe Ovidiu.


"Le mulţumesc băieţilor pentru că au reuşit să revină în inferioritate numerică fiind. Universitatea e o echipă puternică şi puţine formaţii vor lua puncte acolo"

"Chiar dacă am fost înjurat tot meciul, eu am aplaudat publicul oltean. Nu e adevărat că le-aş fi făcut semne obscene"
Marius Şumudică, antrenor Rapid


4 şuturi la poartă a tras Rapid după eliminare lui Herea, tot atîtea cîte avusese şi pînă atunci


"Vamă" laudă ofensiva
Şi conducerea giuleşteană e mulţumită de evoluţia echipei în partida de la Craiova. "Cel mai mult mi-a plăcut felul în care jucătorii au strîns rîndurile la greu şi au continuat să atace. N-au făcut nici un pas înapoi, îi felicit pe băieţi pentru atitudine", a spus preşedintele executiv Dinu Gheorghe.


"Greul a trecut"
Dinu Gheorghe s-a referit la programul Rapidului din Liga 1: "Noi am cam scăpat oarecum de jocurile dificile. Vine acum Brăneştiul, apoi jucăm cu Poli, după care urmează un program mai lejer la prima vedere". Dintre echipele cu pretenţii, giuleştenii mai au de jucat în acest tur doar împotriva Timişoarei şi a Stelei.

Lazăr, iar menajat
Chiar dacă problemele de la spate aproape că au dispărut, căpitanul Costin Lazăr are şanse mici să joace marţi, cu Petrolul. Marius Şumudică intenţionează să odihnească mai mulţi fotbalişti care au evoluat meci de meci în începutul de sezon şi se gîndeşte să efectueze mai multe modificări în primul "11".


Inbox

- Marius Constantin a marcat vineri, din penalty, golul prin care Rapidul a reuşit să smulgă un egal în Bănie. Fundaşul central a izbutit să intre în istoria clubului, golul său fiind al 2800-lea reuşit de clubul din Grant în Liga 1.
- Rapidiştii vor intra azi în cantonament pentru partida cu Petrolul, programată marţi, la 20:30, în Giuleşti. Meciul va fi arbitrat la centru de Ionel Ivan din Brăila. Acesta va fi ajutat de Sebastian Stoianov şi Paul Dimancea, ambii din Constanţa.
- Impresionat de atitudinea echipei în partida de la Craiova (1-1), Dinu Gheorghe intenţionează să-i ceară lui Copos să-i premieze pe jucători cu cîte 500 de euro pentru egalul obţinut vineri.
- Mijlocaşul brazilian Juliano Spadacio, s-a supărat că a fost înlocuit în repriza a doua de la Craiova. "A fost puţin afectat, e obişnuit să joace tot meciul, dar pînă la urmă a înţeles de ce l-am schimbat", a explicat Şumudică.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.