Tenis

Sampras: "Nadal îl poate depăşi pe Federer!" Tu ce crezi?

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Rafael Nadal este o "bestie" pe teren care este capabilă să-l depăşească pe Roger Federer. Aceasta este părerea lui Pete Sampras, unul dintre cei mai bun tenismeni din toate timpurile.

 

"Dacă va fi deştept cu organizarea programului şi, ţinînd cont că este atît de tînăr, poate să facă asta, să ne depăşească pe toţi", a declarat Sampras.

"Singura întrebare legată de Rafa este cît va rezista din punct de vedere fizic, cît va rezista corpul la efortul pe care îl depune pentru fiecare punct. Doar uitaţi-vă la el, este neobosit!", a adăugat Sampras.

Rafael Nadal, în vîrstă de 24 de ani, s-a impus la US Open, trecîndu-şi în palmares cel de-al nouălea trofeu de Grand Slam. În plus, el s-a alăturat celor şase tenismeni care au reuşit să cîştige toate cele patru turnee majore.

Pe de altă parte, Roger Federer deţine recordul celor mai multe victorii în turneele de Grand Slam, 16, întrecîndu-l pe Pete Sampras care are 14 succese.

"A cîştigat toate cele patru turnee majore. Are aurul olimpic. Îşi domină adversarul principal, pe Roger", a comentat Sampras referindu-se la duelul dintre Federer şi Nadal.

"Nu cred că scopul său este să ajungă la 16, 17 sau 18 trofee, Nadal vrea doar să-şi îmbunătăţească jocul şi asta se întîmplă. Poate să-l depăşească pe Federer, munceşte foarte mult, să tot în ficare meci. Este ca o bestie", a adăugat Pete Sampras.

Totuşi, Sampras recunoaşte că Roger Federer mai are şanse reale de a se impune în turneele majore.

"Este mereu principalul favorit la fiecare turneu pe care îl joacă. A avut două puncte de meci cu Djokovic. Putea foarte bine să ajungă în finală. Joacă bine, nu văd nici un mare declin. Următorii doi-trei ani vor fi o provocare pentru Roger. Mai poate să cîştige trofee de Grand Slam",  a spus Sampras.

Întrebat care este cel mai bun jucător al tuturor timpurilor, Pete Sampras a declarat: "Toţi vor să dau un nume. Asta nu se poate. Fiecare generaţie are numele ei. În ani '60 a fost Laver, apoi Ivan Lendl şi John McEnroe, în '80. Eu şi Agassi ne-am afirmat în anii '90. Este greu să dai un răspuns."

"Dar Rafa este cu siguranţă acolo sus. Se află printre primii trei-patru doar pentru ceea ce a fost capabil să facă pînă acum şi încă nu s-a terminat. Este de-abia la jumătatea carierei, deci mai poate realiza multe lucruri grozave"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.