Liga 1

Fabulos » Fanii Universităţii au oferit un spectacol de neuitat la derby-ul Clujului

Articol de Valentin Şchiopu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Galeria "studenţilor" a derulat o coregrafie de excepţie la meciul de ieri, poate cea mai impresionantă la un derby clujean.


3.000 de fani ai lui "U" au umplut tribuna a doua. Într-o jumătate au stat suporterii cu tricouri negre, în cealaltă cei cu tricouri albe. Un banner uriaş a măsurat ataşamentul fanilor lui "U": "O istorie pură ce nu poate muri, ne ţine lîngă «U» Cluj cît timp vom trăi".

Mesajele s-au amestecat cu huiduilelile ce au însoţit apariţia pe teren a campionilor şi a susţinătorilor acestora: "Avem speranţa, pînă-n ultimul minut, că veţi lupta precum acel «U» de demult". A urmat un foc încrucişat. "Aveţi o galerie de bătrîni şi de copii, sînteţi fetiţele alb-vişinii", au renunţat la politeţuri "şepcile roşii". Cei 150 de fani ai "vişiniilor" şi-au amorsat imediat ironiile. "R.I.P, «U»", "Nici un stres", "În 5 ani încununaţi de glorie, v-am surclasat întreaga istorie", "Ce căutaţi în A? Oricum veţi pierde. Gloria voastră e la masa verde". Nici un incident nu a avut loc între galerii, în interiorul stadionului.

"Clujul nu înseamnă scandaluri, bătăi şi violenţă. Clujul sînteţi voi? Un pic de decenţă"
"Ce dor ne-a fost de voi, ne-am săturat să ne batem joc de oi"
"Mare bărbăţie, mare vitejie, să daţi într-un om căzut la ananghie"
bannere galerie CFR

"Pinguinul pseudo-universitar, coşmar pentru orice frînar"
"Oricît aţi încerca fenomenul nu vă vrea"
"Cîntaţi în continuare, premiul cel mare e la Arpi-n buzunare"
mesaj galerie "U"

Fără Gabi Mureşan cu Roma
Cu două minute înainte de finalul primei reprize, Gabi Mureşan a suferit o întindere la gamba dreaptă. "Papa de Cluj" nu a mai putut continua jocul şi a fost înlocuit de Leonardo Veloso. Brazilianul a trecut în banda stîngă, în timp ce locul liber lăsat de Mureşan la mijloc a fost luat de Emil Dică. Gabi Mureşan are şanse minime să joace marţi, pe Olimpico.

Limoniu show
Consilierul lui Florian Walter, Ioan Mărginean, a urmărit partida de la una dintre loje. "Limoniu" a izbucnit cu 15 minute înainte de final. "Fă bă o schimbare", a urlat Limoniu. Mărginean lucrează oficial la "U', după ce a renunţat la funcţia de observator. De altfel, la pauză, Limoniu a intrat în cabina observatorilor, discutînd cu Dan Petrescu (Fibră).


- Stăncioiu şi Rada s-au certat după golul lui Claudiu Niculescu. Portarul i-a reproşat colegului său că n-a sărit în zid la execuţia fostului dinamovist.
- Valentin Lemnaru a fost în prim-planul primei faze încinse a meciului. Atacantul a căzut în careu de lîngă Cadu, iar arbitrul Deaconu i-a arătat corect cartonaşul galben pentru simulare.
- Iuliu Mureşan a ajuns la stadion cu o oră şi jumătate înainte de startul meciului.
- Preşedintele clujenilor a luat loc la tribuna oficială, fiind însoţit în permanenţă de doi bodyguarzi. Oficialul a plecat în minutul 85 de la meci.
- Traore a fost înlocuit de Cîrţu imediat după o ratare din poziţie unu la unu. Ivorianul era oricum uşor accidentat şi a ieşit de pe teren cu mîinile în cap, nevenindu-i să creadă că n-a reuşit dubla. În locul lui Traore a intrat Bud, care s-a îmbrăţişat cu antrenorul său înainte de pătrunde pe teren.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.