Liga 1

Banderola se plimbă în continuare la Steaua

Cristi Tănase, Tănase, Steaua

Articol de Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cristi Tănase va fi din nou căpitanul Stelei la Galaţi, după ce Nicoliţă şi Stancu au mai îndeplinit şi ei acest rol în actualul sezon


Tănase e şef la Steaua, dar s-a făcut aproape un an de cînd în Ghencea nu mai există un căpitan stabil. Sorin Ghionea a fost vîndut la FC Rostov la începutul lui 2010 şi de atunci banderola a fost transmisă des de la un jucător la altul. Petre Marin, Eugen Baciu, Ovidiu Petre erau liderii echipei cînd antrenor era Mihai Stoichiţă, iar Piţurcă a început sezonul în curs cu Nicoliţă căpitan. S-au schimbat între timp doi antrenori şi tot atîţia căpitani.

Cristi Tănase va fi liderul din teren al Stelei astăzi, la Galaţi. El devine astfel purtătorul numărul 1 al banderolei, în condiţiile în care pe teren se mai află şi ceilalţi doi oameni care au mai îndeplinit rolul de cînd a început sezonul, adică Bănel şi Bogdan Stancu. Decizia îi aparţine doar lui Eduard Iordănescu, aşa cum şi Piţurcă, şi Ilie Dumitrescu şi-au ales căpitanii pe care i-au agreat, fără să apeleze la votul jucătorilor.

Nu mai există un lider
Banderola a fost transmisă des de la un fotbalist la altul pentru că în Ghencea nu mai există nici un fotbalist cu o autoritate foarte mare. Influenţa unui jucător la Steaua a scăzut treptat, pe măsură ce au dispărut Mirel Rădoi, Ghionea şi Petre Marin. Autoritatea căpitanului s-a diluat o dată cu plecarea fiecăruia dintre ei. Rădoi, acum mai bine de un an şi jumătate, a fost cel mai activ lider: hotăra amenzi pentru colegii care provocau acte de indisciplină şi era consultat în multe cazuri de antrenori.


Căpitanii Stelei în acest sezon:

U Cluj-Steaua (1-2)    Nicoliţă
Steaua-Craiova (2-1)    Nicoliţă
Braşov-Steaua (1-1)    Nicoliţă
Steaua-Brăneşti (2-1)    Nicoliţă
Steaua-Grasshopper (1-0)    Nicoliţă
Vaslui-Steaua (0-3)    Tănase
Grasshopper-Steaua (1-0)    Tănase
Steaua-Timişoara (1-1)    Tănase
Urziceni-Steaua (1-0)    Stancu
Liverpool-Steaua (4-1)    Tănase
Steaua-Astra (1-1)    Tănase
Gaz Metan Craiova-Steaua (0-1)    Nicoliţă

Nicoliţă e dependent
Bănel a început sezonul cu banderola pe braţ şi a ajuns să joace bine doar cînd o poartă. El are două goluri şi două pase decisive în toate competiţiile, toate realizările înregistrîndu-se în partide în care a fost căpitan. Ultimul lui gol a venit joi, cu Gaz Metan CFR Craiova, cînd nu i-a lipsit banderola.


"Ar fi o onoare să port banderola, dar nu ştiu dacă am suficientă experienţă"
Cristi Tănase, acum o lună

"Faptul că sînt căpitan mă motivează foarte mult şi vreau să fac un sezon perfect din această postură"
Bănel Nicoliţă, la începutul campionatului




MM: "Gigi m-a insultat!"
Mihai Stoica a explicat la GSP TV de ce a ajuns la Vaslui, nu la Steaua: "Gigi Becali m-a jignit cînd a spus că eu pot doar să anim atmosfera, că nu am voie să ridic pretenţii! După ce a plecat Piţurcă de la Steaua, în 2004, doar eu am decis ce jucători transferăm. E adevărat, cu aprobarea lui Gigi, dar am avut putere de decizie".

Edi explică la Recurs
Debutul lui Eduard Iordănescu în calitate de "principal" la un meci din Liga I va fi analizat diseară la Recursul etapei, de la ora 22:15. Antrenorul Stelei va explica în emisiunea de pe GSPTV felul în care a gîndit jocul şi ce urmează de acum încolo pentru gruparea din Ghencea. Ovidiu Ioaniţoaia îi mai are invitaţi pe Tibor Selymes şi pe Claudiu Niculescu.

"Jucăm ca rugbyştii!"
Helmuth Duckadam a descoperit de ce Steaua nu evoluează aşa cum se aşteaptă lumea: "Nu avem suficientă agresivitate. Ca să obţinem rezultate, am avea nevoie de determinarea jucătorilor de rugby!". Fostul portar recunoaşte însă că antrenorului îi e greu să-i înrăiască pe fotbalişti: "Agresiv poţi să te naşti, dar e greu să devii. Spre exemplu, lui Bumbescu sau lui Lăcătuş nu le zicea Ienei să fie răi, aşa erau ei!".


Inbox

- Pablo Brandan: "Edi Iordănescu n-a apucat să schimbe nimic, e de prea puţin timp. Jucăm şi pentru el, fiindcă are nevoie de ajutorul echipei".
- Gigi Becali vrea să se implice mai mult: "O să mă ocup personal pentru ca Răduţ să ajungă să joace ca Xavi!".
- Dorinel Munteanu şi Gigi Becali sînt duşmani, dar Marius Stan crede că antrenorul n-are nevoie de răzbunare: "Dorinel vrea s-o bată pe Steaua, nu pe Gigi!".
- Steaua a plecat ieri la Galaţi, după doar o zi şi jumătate petrecute în Bucureşti. Roş-albaştrii s-au întors joi noapte de la Craiova şi au apucat să se antreneze doar de două ori în Ghencea.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.