Europa League

Ando laudă "Fiara": "Sigur va face multe la Steaua!"

Articol de Cătălin Gheorghiu  —  vineri, 01 octombrie 2010

"Fălcosul" abia aşteaptă eternul derby cu Steaua pentru a se întîlni cu prietenul său Lăcătuş, despre care spune că poate realiza în Ghencea mai mult decît la Vaslui

Dinamoviştii şi steliştii abia aşteaptă eternul derby, de peste două săptămîni, ce se va disputa în Ştefan cel Mare. Ioan Andone şi Marius Lăcătuş, antrenorii celor două cluburi, s-au ciocnit de nenumărate ori ca jucători, iar acum o vor face şi din postura de tehnicieni.

Buni prieteni în afara terenului, cei doi vor fi adversari în cele 90 de minute. "Întîlnirea cu Lăcătuş o să fie frumoasă, însă în timpul partidei vom fi amîndoi concentraţi să cîştigăm. Sînt sigur că va fi un meci bun, avînd în vedere tradiţia confruntărilor Dinamo - Steaua", a zis Ando.

"Înainte veneai pe jos la Dinamo, acum se cer bani!"
"Fălcosul" spune că mirajul celor două puteri din Capitală s-a pierdut de-a lungul timpului, iar acum pentru fotbalişti contează mai mult partea financiară. "Cînd eram eu jucător, mă pregăteam un sezon întreg pentru cele două partide contra Stelei. Pe vremea mea, dacă te întreba cineva dacă vrei să joci la Dinamo, veneai pe jos de la Hunedoara, nu mai luai trenul. Acum, mulţi dintre jucători te întreabă direct de bani, cît le oferi că la CFR sau Vaslui primesc mai mult!".

Apoi a vorbit şi despre soarta "Fiarei" în Ghencea: "Lăcă a fost sezonul trecut, la Vaslui, la un pas de event. A jucat finala Cupei României, iar cu un pic de noroc o putea cîştiga. A căpătat experienţă acolo, sigur va face mai multe la Steaua, dar şi eu îmi doresc titlul. Va fi o dispută interesantă!".

6 dueluri au fost pînă acum între Andone şi Lăcătuş ca antrenori: două victorii Andone, două remize şi două succese Lăcătuş

Salvat de Lăcătuş
Ioan Andone şi Marius Lăcătuş sînt prieteni de peste 25 de ani, de cînd erau fotbalişti activi la Dinamo, respectiv Steaua. "Fiara" chiar a intervenit pentru Ando pe lîngă Valentin Ceauşescu pentru a-l scăpa de suspendare după ce a făcut semne obscene către fiul lui Nicolae Ceauşescu, la finalul unui meci Dinamo - Steaua (2-1), în martie 1989. Intervenţia lui Lăcătuş a dat roade, Ando fiind iertat şi reprimindu-şi dreptul să joace.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.