EURO 2012

Atenţie mare la ultimul sfert de oră: noi luăm, Franţa dă! Finaluri de coşmar

Articol de Viorel Tudorache  —  miercuri, 06 octombrie 2010

"Naţionala" lui Răzvan a primit 11 din totalul celor 17 goluri încasate între minutele 76 şi 90, interval în care Benzema şi Malouda au parafat victoria Franţei, cu 2-0, în Bosnia


Lucescu jr. a anunţat că pregăteşte meciul de la Paris  pornind de la premisa că şi un egal ar fi bun. Ar fi al cincilea de la începutul mandatului lui  "X-Luce", după 1-1 cu Franţa, 1-1 cu Austria, 1-1 cu Albania şi 0-0 în Belarus. Organizarea  jocului este  atuul pe care se bazează selecţionerul pentru a se întoarce din Franţa măcar cu un punct, ca în toamna trecută. Ce concluzii pot fi trase după cele  14 meciuri din "era Răzvan"?


Sîntem mai prudenţi în repriza I

1. Că "tricolorii" sînt mai atenţi şi mai prudenţi în repriza I decît în cea secundă. În primele 45 de minute au marcat de cinci ori şi au primit patru goluri, spre deosebire de partea a doua, cînd au dat 9, dar au luat 13. Un alt parametru care evidenţiază acest aspect îl reprezintă faptul că în 10 partide n-am scos mingea din plasă pînă la pauză şi am intrat de patru ori în avantaj la cabine. Doar Serbia, Israel, Ucraina şi Macedonia ne-au bătut în ambele reprize.       


2 este numărul meciurilor cîştigate de România cu 1-0, prin goluri marcate în repriza I. După pauză avem o victorie scurtă


Trei victorii scăpate la potou

2. Că în ultimul sfert de oră avem probleme alarmante din punctul de vedere fizic şi al  concentrării. În intervalul dintre minutele 76-90, "naţionala" lui Răzvan a încasat 11 dintre cele 17 goluri primite în total. Adică 65%! Finalurile negre ne-au privat de patru victorii. Schiemer (83), 1-1 cu Austria, în Ghencea. Konoplyanka (77) şi Chivu (80 – autogol), 2-3 în Ucraina, iar Emre (82) şi Arda Turan (86 – penalty), 0-2 cu Turcia. Capitolul este închis de Muzaka (87), 1-1 cu Albania, la Piatra Neamţ. 


Doar trei goluri marcate în ultimul "sfert"

3. Că "tricolorii" au înscris doar de trei ori în ultimele 15 minute, goluri fără prea mare importanţă: Mazilu (88), 3-1 cu Feroe, Rădoi (76 - penalty), 3-0 cu Honduras. Cu excepţia celui reuşit luna trecută de B. Stancu (80), cînd a deschis scorul cu Albania. De asemenea, dezastrul din Serbia, 0-5, a fost consfinţit tot în final, de Kuzmanoci (78) şi Jovanovici (86, 90). Pînă şi Feroe a reuşit să reintre în joc, la acel 3-1, printr-un gol al lui Egil a Bo (83).


9 reprize din 14 egale în oficiale

4. Că planurile lui Răzvan pentru cel puţin un egal în Franţa au acoperire. Sub comanda lui, "tricolorii" au remizat în 14 din cele 28 de reprize disputate pînă acum. Adică jumătate!  Cealaltă jumătate e împărţită egal, 7 cîştigate şi 7 pierdute. Situaţia din oficiale explică şi mai clar de ce selecţionerul şi-a atras supranumele de "Mister X". În cele 7 meciuri cu miză de pînă acum, "naţionala" a terminat la egalitate 9 reprize din 14 şi şi-a adjudecat numai  trei: prima cu Lituania (1-0) şi ambele cu Feroe (1-0 şi 2-1). Doar sîrbii ne-au bătut şi la pauză (0-1), şi în partea secundă (0-4).    


7 este numărul meciurilor în care "tricolorii" au deschis scorul. Bilanţul: 5 victorii, două egaluri

1 meci n-a pierdut "naţionala" după ce adversara a deschis scorul: 1-1 cu Franţa. În rest, 5 înfrîngeri

3 victorii, două egaluri şi 3 înfrîngeri are România în deplasare în mandatul lui Răzvan

4 este numărul jocurilor în care "naţionala" a deschis scorul, toate cîştigate


Cum am marcat cele 14 goluri

3 din careul de 6 metri (un autogol, Escude)
6 din careul de 16 metri (unul din penalty)
5 din afara careului

Cum am primit cele 17 goluri

3 din careul de 6 metri (un autogol Chivu)
10 din careul de 16 metri (două din penalty)
4 din afara careului


"Nu e o noutate că luăm goluri pe final, am pierdut chiar o calificare cu Danemarca în ultima secundă. Motive ar fi lipsa de concentrare, pregătirea fizică, hazardul, ghinionul"
Mircea Rădulescu, directorul Şcolii Federale de Antrenori

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.