Ciclism

Noi acuzaţii pentru Contador. Transfuzii de sînge şi clenbuterol încă din Criteriul Dauphine?

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

O sursă anonimă din cadrul formaţiei Astana a declarat revistei belgiene „Humo”, citată de cyclingnews.com, că Alberto Contador ar fi utilizat clenbuterol la Criteriul Dauphine din iunie, iar apoi i-a fost extras sînge pentru o viitoare transfuzie.


Sursa din cadrul fostei echipe a spaniolului a afirmat că Contador a folosit Clenbuterol pentru a slăbi, în combinaţie cu un hormon tiroidian, Triiodotironina, care ajută la digestia grăsimilor.

"În timpul Criteriului Dauphine, Contador mai avea încă un kilogram sau două în plus. Din această cauză a folosit Clenbuterol, care îl ajuta să nu piardă masă musculară, ba chiar să cîştige”, a mai afirmat sursa revistei „Humo”.

Legătura dintre acest fapt şi controlul pozitiv din Turul Franţei este revelată de aceeaşi sursă: "În perioada dintre Dauphine şi Marea Buclă, lui Contador i s-a extras sînge în pungi mici, pentru a nu fi alterate valorile din paşaportul biologic. Sîngele i-a fost luat cînd încă existau urme de Clenbuterol”.

Alberto Contador a afirmat în mod repetat că nu a folosit transfuzii de sînge, iar Clenbuterolul este cauzat de carne infestată, adusă din Spania în timpul Turului Franţei. Cu toate acestea, săptămîna aceasta, s-au descoperit urme de plasticină în sîngele triplului cîştigător al Turului Franţei, substanţă din componenţa pungilor folosite pentru stocarea sîngelui, ceea ce ar sugera utilizarea transfuziilor, practică interzisă de Uniunea Ciclistă Internaţională.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.