Box

Meciul lui Bute, interzis în România!

Articol de Marian Ursescu  —  joi, 14 octombrie 2010

Lucian Bute îşi apără vineri noaptea, în Canada, pentru a şasea oară titlul mondial IBF. Meciul va putea fi urmărit pe cinci continente, dar nu şi în România Vezi imagini de la antrenamentul oficial susţinut de Bute şi Diaconu! (video)


Lucian Bute e trist. Ar fi dorit ca românii lui să-l vadă boxînd în disputa cu americanul Jesse Brinkley, în faţa căruia îşi va apăra pentru a şasea oară titlul mondial IBF. Nici o televiziune din România nu a plătit însă clubului canadian Interbox suma de 100.000 de euro pentru drepturile de televizare.

"Eu boxez în primul rînd pentru românii mei. Mi-aş fi dorit ca meciul să se vadă în ţară, dar nu depinde de mine", a spus Bute. "Din păcate, criza financiară din România şi-a spus şi de această dată cuvîntul", crede românul.

Gălăţeanul e pregătit să-l înfrunte pe Brinkley. A stat aproape două luni la Miami, în cantonament. "Antrenamentul din Florida a fost foarte benefic. Am pregătit pînă la cel mai mic detaliu disputa. Nu avem voie să-l subestimăm pe Jesse pentru că s-au văzut multe cazuri în care favoritul e învins de oponentul mai slab cotat", crede antrenorul lui Bute, Stephane Larouche. "Brinkley e foarte bine pregătit fizic, loveşte puternic, dar e lent", îşi descrie Bute adversarul. Larouche mizează pe o victorie înainte de limită, cu toate că nu acesta e obiectivul. "Chiar dacă Lucian a cîştigat ultimele meciuri prin KO, nu va face din asta un scop. Important e să cîştige meciul ca să-şi păstreze invincibilitatea şi o cotă foarte bună la categoria supermijlocie", a încheiat Larouche.

În aceeaşi gală de la Montreal, vor urca în ring alţi doi români: fostul campion mondial Adrian Diaconu şi JoJo Dan.

Direct în China, Japonia, Australia
Meciul lui Bute va fi transmis pe cinci continente, Interbox cedînd drepturile TV canalului american ESPN. Astfel, disputa Bute-Brinkley va fi televizată direct în Canada, Marea Britanie, Albania, Australia, China, Grecia, Indonezia, Malaiezia, Noua Zeelandă, Polonia, Japonia, Africa de Sud şi înregistrată în Statele Unite ale Americii.

Teama de loviturile lui Bute
Jesse Brinkley este challengerul la titlul mondial IBF, el învingîndu-l la puncte, după 12 reprize, pe Curtis Stevens. "Bute e un boxer mult mai bun decît Curtis. Este dificil să te aperi în faţa lui. Încearcă să te atragă mereu în capcană şi să te lovească apoi cu jabul lui <foarte drăguţ>. Nu o să fug însă în ring. O să fiu atent doar la loviturile lui fantastice de stînga. Voi încerca şi eu bărbia lui Bute, care, după părerea mea, e punctul lui slab", a declarat Brinkley, care are la profesionism 32 de victorii şi 5 înfrîngeri.

Doar la Radio

Radio România Actualităţi va transmite in direct partida lui Bute, de la Montreal, sîmbată dimineaţa de la ora 5:00 comentariul fiind asigurat de Adrian Fetecău.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.