Box

Adrian Diaconu: "Sînt gata să o iau de la început! Vreau să revin în top 10!"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 14 octombrie 2010

Pugilistul Adrian Diaconu a declarat că este încrezător şi gata să o ia de la început, la meciul din acest week-end, cu americanul Omar Sheika.

 

"Sînt bine. Sînt gata să o iau de la început şi sînt încrezător. Mă bucur că revin după o perioadă lungă. Vreau să revin în primii 10", a spus Diaconu într-o conferinţă de presă.

Adrian Diaconu va boxa cu americanul de origine palestiniană Omar Sheika, în noaptea de vineri spre sîmbătă, la Montreal, în cadrul unei gale în care Lucian Bute îşi va apăra pentru a şasea oară titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, împotriva americanului Jesse Brinkley şi în care va mai boxa şi Jo Jo Dan.

Diaconu ar fi vrut să revină mai devreme în ring, dar a avut probleme la cot şi la mînă. El a precizat că de la cotul drept i-au fost scoase 15 bucăţi de cartilaj şi depozite de calciu, astfel că şi-a reluat pregătirile în iuna aprilie, după patru luni de repaus.

"Omar Sheika este un fel de Buffalo Bills al boxului. S-a luptat pentru patru titluri mondiale şi le-a pierdut pe toate. Aş putea găsi o scuză pentru toate şi fiecare scuză ar fi întemeiată. Omar este «cel uitat» la categoria sa, dar nu va fi cazul şi vineri noapte", a declarat antrenorul pugilistului american, Alfredo Velasquez, potrivit mediafax.

Adrian Diaconu (26 victorii, 15 prin KO nici o înfrîngere) a devenit campion mondial WBC la categoria semigrea în 22 iulie 2008, după ce deţinătorul centurii, americanul Chad Dawson, a refuzat în repetate rînduri să boxeze cu românul. Diaconu trebuia să-şi apere pentru prima oară centura în faţa challengerului Silvio Branco la 15 noiembrie, într-o gală programată la Bucureşti, dar a fost amînată din cauza unei accidentări la mîna dreaptă a pugilistului român. Diaconu a cîştigat titlul mondial interimar la categoria semigrea, versiunea WBC, după ce l-a învins, în 19 aprilie 2008, la puncte, pe americanul Chris Henry, într-un meci disputat la Sala Ioan Kunst Ghermănescu din Bucureşti. Astfel, Diaconu a devenit challenger obligatoriu la titlul mondial, iar Dawson era obligat, conform regulamentelor WBC, să îşi pună în joc centura în faţa românului.

La 20 iunie 2009, pugilistul român Adrian Diaconu nu a reuşit să-şi păstreze centura WBC la categoria semigrea, după ce a fost învins la puncte de Jean Pascal, într-un meci disputat la tot la Centre Bell din Montreal. Diaconu a fost învins de canadianul Jean Pascal (22 de victorii, 15 prin KO şi o înfrîngere), în vîrstă de 26 ani, care era atunci deţinător al centurii WBO Intercontinental, într-un meci disputat pe parcursul a 12 reprize.

În decembrie 2009, Diaconu a pierdut, la puncte meciul revanşă pentru titlul mondial la categoria semigrea, versiunea WBC, susţinut în compania deţinătorului centurii, canadianul Jean Pascal. Pascal a fost declarat cîştigător la puncte, în urma deciziei celor trei arbitri-judecători, după meciul desfăşurat pe durata a 12 reprize, tot la Centre Bell din Montreal.

foto: boxingscene.com

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.