Liga 1

"Cîinii" îşi unesc forţele ca să răpună Steaua » Cărăuşul şi pianistul

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  vineri, 15 octombrie 2010

Andrei Mărgăritescu vrea să stopeze ofensiva roş-albaştrilor, iar Adrian Cristea promite să le facă zile negre fundaşilor adverşi în Derby de România.


La iniţiativa Gazetei, Andrei Mărgăritescu şi Adrian Cristea au păşit pe gazonul din Ştefan cel Mare, cel pe care duminică, de la 20:30, se va da startul celei mai aşteptate confruntări a sezonului, Derby de România.

Ca Puyol şi Xavi
"China", renumit pentru îndîrjirea pe care o arată pe teren, măsoară arena din priviri şi îşi închipuie cum va fi derby-ul: "O să fie stadionul plin şi <cîinii mei> o să demonstreze din nou că sînt cei mai buni din ţară. Noi, aici, pe teren o să fim împinşi de la spate, iar steliştii vor simţi presiunea. Singurul nostru obiectiv e victoria, nici nu vreau să mă gîndesc la alt rezultat! Dacă joc, voi face tot ce e posibil să nu-i las pe stelişti să ajungă la poarta noastră". "Hai să facem poza! Parcă sîntem Xavi şi Puyol", se amuză Cristea.

"Tu munceşte, eu sînt cu fantezia!" :)
"Prinţul" ia mingea în mînă, are cîteva execuţii de efect chiar dacă e încălţat cu bocanci de munte, şi glumeşte cu Mărgăritescu: "Lasă mingea la mine, că eu sînt cu fantezia. Tu stai bine pe spate acolo şi ai grijă să nu treacă nimeni de tine, da?". "Lăsînd gluma la o parte, trebuie să fim altruişti şi să muncim cu toţii timp de 90 de minute la intensitate maximă pentru a ieşi cu capul sus la finalul meciului", spune Cristea.


19 derby-uri Dinamo - Steaua au bifat Mărgăritescu şi Cristea împreună, ultimul marcînd şi un gol, în 2008 (1-1)


"Se poate spune că meciul ăsta e decisiv pentru Dinamo, pentru noi, jucătorii. Dacă nu batem, ne va fi greu să reintrăm în cursa pentru titlu. Sîntem încrezători într-un rezultat bun"
Andrei Mărgăritescu, mijlocaş Dinamo

"Nu am fost niciodată adeptul unui marcaj om la om la un adversar anume, important e să contracarăm toată echipa lor, iar noi să-i surprindem pe faza de atac"
Andrei Mărgăritescu, mijlocaş Dinamo

"Nu mi-e frică de nimeni de la Steaua, dacă aveam teamă nu mă mai apucam de fotbal. Vreau să facem un meci bun şi să-i batem, avem mare nevoie de trei puncte în clasament"
Adrian Cristea, mijlocaş Dinamo

Golul cu Steaua l-a adus la Dinamo
Pe 3 octombrie 2004, Adrian Cristea, pe atunci jucător la Poli Iaşi, reuşea un gol magnific pe Ghencea şi aducea o victorie neaşteptată pentru moldoveni, 1-0. Imediat după acea evoluţie, "Prinţul" a fost transferat în Ştefan cel Mare de Cristi Borcea la cererea lui Ioan Andone, în primul său mandat pe banca roş-albilor.

Au primit banii
Dinamoviştii au avut parte ieri de o surpriză cînd şi-au verificat conturile. Conducătorii le-au achitat jucătorilor o parte din restanţele financiare pentru a fi cu gîndul doar la derby-ul cu Steaua. Roş-albii au fost înştiinţaţi că vor primi cel puţin 100.000 de euro de echipă dacă vor învinge în Ghencea.

Sold out!
Cu trei zile înaintea meciului cu Steaua, s-au vîndut toate tichetele, ieri epuizîndu-se şi ultimele 1.500 de bilete. Liderii de galerie ai "cîinilor" au fost prezenţi în permanenţă în faţa stadionului pentru a se asigura că suporterii Stelei nu îşi vor procura tichete în alte zone decît cea rezervată lor. Fanii grupării din Ghencea au asigurate 676 de bilete, însă dinamoviştii susţin că nu le vor elibera pînă nu primesc cei 20.000 de lei, reprezentînd şi restanţa de anul trecut.

"Să arate că au orgoliu"
Lui Florentin Petre îi este ciudă că nu poate asista la derby: "Sîmbătă şi duminică am etapă de raliuri în Bulgaria şi sînt prins cu maşinile aici". Fostul căpitan al roş-albilor, 34 de ani, este tot mai aproape de a-şi pune ghetele în cui şi se va dedica automobilismului, însă ar putea reveni cîndva ca oficial al dinamoviştilor: "Pînă atunci vreau ca Steaua să fie înfrîntă de către <cîini>. Nu va conta scorul, jucătorii trebuie să arate că au orgoliu".


- Gabi Tamaş: "O să mă uit la TV în Anglia la derby şi o să le ţin pumnii băieţilor din Ştefan cel Mare. Cred că Dinamo va învinge, deşi va fi un meci dramatic".
- Roş-albii vor cina diseară împreună cu acţionarii Cristi Borcea şi Nicolae Badea la un restaurant din Capitală.
- Gabi Torje a ieşit mai devreme din antrenamentul de aseară, întucît a fost suprasolicitat la meciurile echipei naţionale de tineret, iar Andone n-a vrut să rişte vreo accidentare.
- Jean Vlădoiu a declarat că va fi fanul "cîinilor": "Din 2001, clubul din Ghencea se confundă cu Gigi Becali. Respect foarte mult jucătorii, antrenorii, fanii Stelei, mă bucură mult victoriile lui Lăcătuş. Dar atît".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.