Diverse

Toto Schillaci, eroul Mondialului din 1990, miercuri, pe DVD! Numai cu Gazeta! » Salvatore della Patria

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Italianul a erupt la Coppa del Mondo. O rezervă a devenit eroul Peninsulei, golgeterul şi cel mai bun jucător al turneului.



O poveste frumoasă, care s-a terminat prea devreme. Toto Schillaci, Salvatore della Patria, a erupt ca un vulcan la Coppa del Mondo, entuziasmînd lumea întreagă şi oferindu-le nopţi magice italienilor, apoi s-a stins şi a dispărut rapid din fotbal.

Nici nu era titular, dar selecţionerul Azeglio Vicini era atît de disperat că squadra azzurra nu înscria împotriva Austriei, încît a riscat totul pe cartea Schillaci, atacantul de buzunar al lui Juventus. Afară Carnevale, intră Toto şi, patru minute mai tîrziu, spiriduşul de 1,75 m se înalţă dintre coloşii austrieci şi lovitura sa de cap străpunge plasa!

În acel moment se năştea legenda Schillaci. A înscris în 6 din cele 7 meciuri ale Italiei: cu capul, cu dreptul, cu stîngul, era mereu în preajma porţii, devastator. Iar ochii săi ieşiţi din orbite după goluri descriau furia cu care lovea.

Toto era iubit de o ţară întreagă, şi el a răsplătit această dragoste cu goluri. A fost cel mai neaşteptat golgeter al Mondialului. Şi cel mai bun jucător!


6 goluri a marcat Salvatore Schillaci la Coppa del Mondo '90, mai mult de jumătate din reuşitele Italiei (10)

"Parcă totul s-a petrecut ieri. Mondialul vieţii mele jucat la mine acasă. Golgeter, cel mai bun jucător... Un vis minunat. Irepetabil"
Salvatore Schillaci, fost atacant italian

Şocul legendelor: Rossi vs Rummenigge!
Nu putea lipsi pe DVD-ul cu istoria CM nici duelul eroilor. Acum, Paolo Rossi vs Karl-Heinz Rummenigge. Două nume mari ale fotbalului mondial. Italianul "Pablito", 3 turnee finale în carieră, a fost campion mondial, golgeter (6 reuşite) şi cel mai valoros jucător al competiţiei din 1982. Un vînător al careurilor, un oportunist, care nu rata nici o ocazie în suprafaţa de pedeapsă. De partea cealaltă, neamţul "Kalle", o forţă a naturii, un panzer ce călca totul în picioare: de trei ori la Mondial, în două rînduri în finală (1982, 1986), 9 goluri la CM. Două legende.

Capodopera Argentinei
Tot pe DVD, găsiţi un top 10 al celor mai frumoase faze colective încheiate cu gol din istoria Mondialului. Pe primul loc a fost aleasă acţiunea extraordinară a Argentinei împotriva Serbiei/Muntenegru (6-0), la CM 2006. Sud-americanii au pasat de 26 de ori înainte ca Esteban Cambiasso să finalizeze letal din interiorul careului după o pasă cu călcîiul a lui Crespo.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.