Campionate

Zidane îşi pregăteşte revenirea în lumea fotbalului: "Antrenor? De ce nu?"

Articol de Constantin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fostul mare mijlocaş francez a anunţat că va colabora cu Mourinho la Real Madrid, unde e consilierul preşedintelui Florentino Perez.



Zinedine Zidane este peste tot. Pe afişe, la televizor, în diverse reclame. Nu şi-n fotbal. Retras în 2006, după finala Mondialului punctată de celebrul cap trimis în pieptul italianului Materazzi, legătura cu sportul ce l-a făcut idol a păstrat-o tangenţial doar prin implicarea în campaniile Danone privind susţinerea fotbalului juvenil. Mai e consilier al preşedintelui Realului, Florentino Perez, o funcţie incertă. "Este un consilier care nu sfătuieşte", scria recent "As".

Fostul Balon de Aur vrea să schimbe însă situaţia, tînjind după un rol activ. Prezent la Marseille, la o nouă acţiune cu copiii, Zidane a fost întrebat: "Veţi fi antrenor într-o zi?". Replica a produs uimire: "Acum 3 ani, răspunsul era nu. Astăzi, de ce nu? Poate că în trei ani voi fi pregătit să transmit celor mai tineri ceea ce am învăţat".

Măsuri a luat deja. Venind în întîmpinarea dorinţei lui Mourinho - "Vreau ca Zidane să fie mai mult apropiat de mine şi mai puţin de Florentino" -, Zizou (38 de ani) a dezvăluit că rolul său în "Bernabeu" va fi tot mai important. "Voi fi legătura dintre prima echipă şi preşedinte. Asta-mi place, fiindcă îmi va permite să am responsabilităţi şi să fiu din ce în ce mai aproape de gazon. Acolo o să pot învăţa. Jose e un adevărat profesor, voi colabora direct cu el", a admis fostul mare mijlocaş francez. Şi a mărturisit: "Mi-e dor de gazon. Îmi lipseşte. Biroul nu e de mine".


"Zizou nu poate decît să se îmbogăţească stînd zilnic alături de un tehnician ca Mourinho. Are o mare şansă, să profite de ea"
Didier Deschamps, antrenor Marseille

Program schimbat
Revenind în iarbă, Zidane va trebui să se organizeze. El ar fi luat legătura cu sponsorii săi pentru a-i atenţiona despre schimbarea programului, nemaiavînd timp mult la dispoziţie deoarece "trebuie să mă readaptez ritmului fotbalului". A trezit însă scepticism în privinţa reuşitei: "Alţi foşti mari fotbalişti, ca Pele, Maradona ori Platini, nu au avut succes şi pe bancă. Excepţia rămîne Cruyff" (L'Equipe).

Pepe tras de urechi de Luque
Real a cîştigat lejer la Malaga, 4-1, un meci nelipsit de incidente. Principalul moment s-a petrecut între reprize. Imediat ce arbitrul a fluierat pauza, atacantul gazdelor, Albert Luque, aflat pe bancă, s-a ridicat şi a alergat spre Pepe. I-a reproşat că l-a jignit în timpul partidei şi, cum acesta a ripostat, l-a împins pe fundaşul madrilen cu mîinile în piept, apoi l-a tras de urechi. Cei doi au fost despărţiţi de colegi, "centralul" dîndu-le cîte un "galben". Ulterior, Luque a explicat: "Pepe nu are nici bunul simţ, nici educaţia pentru a îmbrăca tricoul Realului".

Are interzis să vorbească despre Ronaldo
Modelul rus Irina Şeik este foarte solicitată de cînd a devenit prietena lui Cristiano Ronaldo. De atunci apariţile pe podium s-au multiplicat, iar tot mai multe publicaţii au căutat-o să apară pe copertă. Frumoasa de 24 de ani nu a refuzat nimic, dar a pus o condiţie. Instruită chiar de starul Realului, ea a cerut de fiecare dată, adesea semnîndu-se o convenţie, să nu fie întrebată despre Ronaldo. Tocmai de aceea, în toate materialele, fie că a fost vorba de "Hola", "El Mundo" sau "Harper's Bazaar", Irina nu a scos un cuvînd despre Cristiano. Chiar dacă unii jurnalişti tot au insistat, răspunsurile au fost evazive pentru a se conforma "cenzurii".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.