Liga 1

Giuseppe Criniti, un investitor care a ratat intrarea în fotbalul românesc a fost executat de mafioţi

Articol de Justin Gafiuc, Ionuţ Petrişor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Giuseppe Criniti, un italian care a încercat în trecut preluarea Bistriţei, Tricolorului Breaza şi a lui FC Bihor, a fost găsit împuşcat în cap, la Roma.


Şoc la Roma! Vineri seară, o execuţie în stil mafiot a cutremurat capitala Italiei. Giuseppe Criniti, un italian cu legături în fotbalul românesc, a fost împuşcat de două ori în cap, într-o reglare de conturi.

Criniti (41 de ani) a încercat să se infiltreze în fotbalul de la noi de mai multe ori. A vrut să preia divizionara secundă FC Bihor, însă negocierile au căzut după ce acesta nu a avut bani să demonstreze că e solvabil. Povestea s-a repetat la Bistriţa, în toamna anului trecut. Ajutat de Romică Paşcu, italianul a avut mai multe întîlniri cu Jean Pădureanu pentru a prelua 51% dintre acţiunile Gloriei.

"Era pus pe dat lovituri!"

Afacerea a fost un eşec tot din lipsa de fonduri a lui Criniti. "Ne-am întîlnit de vreo trei ori, dar l-am citit repede că e un tip dubios! Se lăuda că aduce zece milioane de euro şi jucători importanţi din Italia. Omul era pus pe dat lovituri, cînd i-am cerut garanţii bancare s-a evaporat şi el, şi Fischoff, tipul din România cu care venise!", a spus Jean Pădureanu. O experienţă similară a trăit şi preşedintele de la Breaza, Constantin Anghelache: Criniti şi Fischoff aduseseră la echipă cîţiva jucători, cu care au dispărut brusc, lăsînd în urmă datorii de mii de euro!


"Un om deosebit! Avea bani, eu i-am văzut cecurile. Îmi pare rău! Negocierile cu Bistriţa au fost avansate, nu ştiu de ce au căzut"
Romeo Paşcu, observator

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.