Liga 1

Moţi: "Ne săturaserăm să jucăm frumos şi să pierdem!"

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cosmin Moţi e fericit că Dinamo a închis jocul şi a învins-o încă o dată pe Steaua, păstrînd tradiţia ultimilor ani


În Derby de România, Cosmin Moţi a făcut cel mai bun meci al său din acest sezon, fiind lăudat de colegi şi de antrenori că a reuşit să-l apere pe Emilian Dolhan de atacurile steliste. Ieri, apărătorul de 25 de ani a vorbit despre confruntarea cu Steaua şi despre problemele din defensiva "cîinilor".


- Cosmin, steliştii spun că v-aţi apărat excesiv şi aţi refuzat jocul...
- E problema lor, pot spune ce vor, noi sîntem bucuroşi că am cîştigat. A fost un meci greu, dar ştiţi că tot ce e dificil şi iese bine e şi mai frumos! Importante sînt cele trei puncte şi că Steaua nu ne-a mai bătut de multă vreme. Apoi, să vă zic ceva. Ne-am săturat să jucăm frumos, să avem o mulţime de ocazii şi să pierdem!

- Te-ai simţit puţin nesigur cînd ai văzut că Garat s-a accidentat?
- Nu, n-aveam de ce. A intrat Scarlatache, cu care am jucat mai mult timp împreună decît cu Garat. Apoi, Scarla e român şi ne-am înţeles mai bine, vorbim amîndoi aceeaşi limbă şi ne e mult mai uşor să comunicăm.

- Ai fost afectat de criticile din ultima perioadă?
- Chiar m-au ambiţionat, însă în ultimul timp am evitat să mai citesc ziarele sau să mă mai uit la televizor la emisiunile sportive. Dacă aş pune toate criticile la suflet, poate că mi-ar fi mai greu să mă concentrez.

- Simţi că s-au rezolvat problemele din apărare?
- Nu ştiu dacă e totul numai miere, însă Dinamo nu se apără doar în patru sau în doi fotbalişti. Sîntem o echipă, toţi facem faza defensivă, toţi atacăm. Încercăm să facem meciuri cît mai bune şi să nu ne dezamăgim suporterii. S-a văzut ce atmosferă extraordinară au făcut în derby, ne-au împins de la spate şi ne-au ajutat să rîdem noi la final.


"Mă bucură şi mă motivează faptul că domnul Borcea a spus despre mine că sînt cel mai bun fundaş din Liga 1. Voi munci şi voi da totul pentru a nu-i dezamăgi pe cei care cred în mine"
Cosmin Moţi, fundaş Dinamo


"China" şi Moţi, votaţi jucătorii derby-ului
Andrei Mărgăritescu şi Cosmin Moţi au fost aleşi ieri de către fotbalişti, în vestiar, drept cei mai buni jucători contra Stelei. "<China> s-a ţinut scai de Bogdan Stancu, nu l-a lăsat să respire. La golul stelistului, pe atacant trebuia să-l ia altcineva în primire, în zonă. Iar Moţi a fost imperial, în repriza secundă a fost comandantul apărării", au motivat roş-albii. "Am avut o misiune dificilă, să-l ţin pe cel mai în formă atacant din Liga 1, dar cred că m-am achitat în mare parte de sarcină", a comentat Mărgăritescu.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.