Gimnastica

Covorul de argint. Diana Chelaru, a doua medaliată a României!

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Diana Chelaru a încheiat finala de la sol pe locul al doilea, în spatele australiencei Lauren Mitchell

În luna mai cucerea bronzul la Campionatele Europene de la Birmingham. Ieri, Diana a demonstrat că nu a fost o întîmplare. Gimnasta care s-a născut la Oneşti a cucerit prima distincţie mondială, medalia de argint la sol. "Meritul Dianei este că s-a menţinut fresh pînă la sfîrşitul competiţiei. A dat dovadă de tărie psihică", a spus Mariana Bitang.

Diana s-a clasat pe poziţia a doua, cu un punctaj de 14,776, la egalitate cu Alia Mustafina (Rus), ele fiind depăşite doar de australianca Lauren Mitchell, care a obţinut 14,833. ''Ştiam că sînt pregătită, dar nu ştiam sigur ce se va întîmpla, pentru că totul se poate schimba în orice moment. Nu m-am uitat nici pe tabelă, nici la celelalte concurente, m-am gîndit numai la ce am eu de făcut" , a spus Diana Chelaru pentru Agerpres.
Cea care o admiră pe Nadia a adăugat că această medalie îi dă mai multă încredere şi că scopul principal rămîne Olimpiada de la Londra. Deocamdată, Diana savurează argintul de la sol.


''Şi antrenorii ne-au ajutat, dar am muncit destul de mult, am pus suflet. Ne-am impus să nu ratăm şi ăsta e un lucru foarte bun, după asta va veni şi dificultatea''
Diana Chelaru

Koczi, în afara podiumului
Flavius Koczi a încheiat ieri finala de la sărituri pe poziţia a cincea. Singurul gimnast calificat în finalele pe aparate a obţinut o medie de 16,208. Koczi a primit pentru cele două sărituri 16,233 şi 16,183. Chiar şi cu două note bune, românul nu a prins podiumul pentru că a fost o finală foarte valoroasă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.