Liga 1

ZIUA ARMATEI » Steaua şi-a salvat sărbătoarea de 25 octombrie abia în a doua repriză

Articol de Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fundaşul stînga al Pandurilor a păstrat toate punctele în Ghencea, greşind grav la golurile lui Stancu. "Motanul" Stancu e noul golgeter al Ligii 1 Bergenbier, aseară ajungînd la cota 10.



Ieri, de Ziua Armatei Române, Steaua a avut în echipă mulţi soldaţi neinstruiţi şi un general adevărat: Bogdan Stancu.

În prima repriză, şuturile anemico-apatice ale roş-albaştrilor au fost periculoase doar pentru integritatea reclamelor de pe margini. Bogdan Stancu (16) a tras peste, Bonfim (37) a reluat cu capul din mijlocul careului pe lîngă buturi şi tot "Motanul" (40) a trimis balonul la un metru de poartă. Da, probabil că vă faceţi cruce, dar astea au fost toate fazele roş-albaştrilor din prima parte, nici un şut nefiind pe spaţiul porţii!

Mai aproape de gol au fost pandurii lui Grig, meritau, măcar pentru că au atacat. Geraldo (18) era să-şi învingă goal-keeper-ul, Voiculeţ (34) a şutat cu forţă de la 25 de metri, dar Tătăruşanu a respins cu oarecare greutate, pentru ca tot mijlocaşul refuzat de Steaua în vară să încerce "o boltă", în minutul 40, dar fără folos.

Norocul celor mari
Pauza nu i-a trezit pe stelişti, dar i-a adormit definitiv pe oaspeţi. Gazdele erau obişnuite să fie salvate pe final de meci de grecul Kapetanos. Aseară a fost de-ajuns Grecu, fundaşul stînga al Pandurilor. După minute bune în care oamenii lui Grigoraş au dominat, Grecu i-a pasat decisiv lui Bogdan Stancu în urma unui corner şi golgeterul n-a refuzat darul.

Ba, peste cîteva minute, a scăpat iar de apărătorul de mucava şi s-a dus glonţ spre 2-0 din pasa excelentă a lui Ricardo. Asta a fost tot! Iar la final, o parte din aplauzele fanilor ar fi trebuit să se-ndrepte şi spre Grecu.


Lupescu: "N-am primit nici un e-mail"
După ce Gazeta a scris că Steaua îl acuză pe Ionuţ Lupescu pentru programarea meciului de Cupă la 48 de ore după cel de campionat cu Pandurii, directorul general al FRF a ripostat pe gsp.ro: "N-am primit nici un e-mail de la Steaua cu vreo solicitare de reprogramare. Directorul de competiţii, domnul Mihalache, s-a ocupat şi mi-a zis că este o hotărîre a Comitetului de Urgenţă. Eu n-am nici un amestec". (Cristian Otopeanu)

Dorinel rîde de Steaua
Fost antrenor în Ghencea acum fix doi ani, Dorinel Munteanu, acum lider cu Oţelul, a trimis săgeţi înspre echipa patronată de Gigi Becali: "Steaua nu este un pericol pentru noi. Orice s-ar întampla la meciul cu Pandurii, mi-e indiferent deoarece Steaua nu e o pretendentă la titlu. Nimeni nu trebuie să se teamă de ea că va termina în frunte".

Grigoraş primit cu aplauze
Tehnicianul gorjenilor, Petre Grigoraş, a avut parte de o primire călduroasă pe Ghencea, spre deosebire de alţi antrenori. După ce la staţia de amplificare a fost prezentat ca un fost stelist, Grig a fost aplaudat de roş-albaştri. Tehnicianul Pandurilor, care a jucat la Steaua înainte de '89, a fost îmbrăţişat înainte de meci de Lăcătuş, fostul său coechipier.

Szekely cerut de fani
Nemulţumit de pretaţia jucătorilor lui Lăcătuş, publicul l-a cerut pe teren pe Janos Szekely. Mijlocaşul, rezervă aseară, a revenit de la echipa a doua după ce a semnat un nou contract cu gruparea din Ghencea, pe un salariu mai mic. Szekely a fost trimis teren abia în minutul 73, în locul lui Nicoliţă, fiind întîmpinat cu aplauze entuziaste.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.