Cupa Romaniei

Norocul vine de la 11 metri » Steliştii sînt dependenţi de adrenalină!

Articol de Ionuţ Petrişor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Roş-albaştrii rămîn în luptă pe trei fronturi datorită loviturilor de departajare. Steaua are fobie de Cupă, trofeu interzis în Ghencea din 1998. Au dovedit-o încă o dată aseară roş-albaştrii, care şi-au chinuit suporterii cu inexactităţile lor.



Cu o echipă new entry faţă de meciul de luni cu Pandurii, steliştii au părut că abia la vestiare au făcut cunoştinţă. Apostol şi Marinescu au fost aşi la driblingul de-a latul terenului, iar Galamaz, mai ştiţi?, stoperul de fier de la Urziceni, e doar o amintire.

Trupa lui Lăcătuş s-a urnit greu, iar "studenţii" au simţit că se poate şi au ieşit la joc. Varga a şutat înşelător, dar Tătăruşanu s-a prins (18). Faza imediat următoare a adus şi golul. Nae a găsit "covrigul" perfect pe capul lui Bălan, care a trimis la colţ. 1-0 pentru Sportul şi suporterii din tribune începeau să scrîşnească din dinţi.

Finalul reprizei le-a aparţinut celor din Ghencea. Surdu a tras în bară (38), pentru ca Szekely să trimită paralel cu poarta, după o ieşire greşită a lui Niculescu. Steaua a continuat în partea secundă cum a terminat-o pe prima.

Harakiri cu vedete
În minutul 60, Surdu s-a bîlbîit în careul mic şi a şutat în bravul Niculescu. Peste alte 2 minute, acelaşi portar avea să respingă trasorul lui Latovlevici din lovitură liberă. Szekely a reuşit apoi pentru a doua oară "performanţa" să nu trimită mingea în poartă din doar cîţiva metri.

Lăcă a forţat cu doi atacanţi, însă egalarea a venit de la un fundaş, cînd mingea trimisă de Latovlevici din lovitură liberă s-a dus în poarta Sportului (71). Gardoş a lovit şi el bara în minutul 75, pentru un scenariu electrizant în Ghencea.

Prelungirile au adus multă tensiune, însă puţină luciditate. La penalty-urile de departajare, gazdele şi-au păstrat sîngele rece, mai puţin aerianul Kapetanos, în vreme ce Sportul şi-a făcut harakiri cu ajutorul vedetelor Varga şi Bălan, plus rudimentarul Raţiu.

Şase stelişti amendaţi la miting
La protestul împotriva Guvernului care a avut loc ieri în Bucureşti au luat parte şi unii suporteri ai Stelei, iar 6 dintre ei au fost evacuaţi din rîndul demonstranţilor. "Şase persoane au fost duse la secţie şi vor fi sancţionate conform Legii nr. 60 a adunărilor publice cu amenzi între 500 şi 5.000 de lei. Cele şase persoane făceau parte din galeria Stelei", a declarat Marius Militaru, purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei.

Lăcă dă explicaţii în revista oficială
Începînd de astăzi, la chioşcurile de presă din ţară, dar şi la magazinele clubului, suporterii roş-albaştrilor vor putea găsi revista oficială a clubului. Coperta celor 80 de pagini e dedicată lui Marius Lăcătuş, care explică într-un interviu de ce s-a întors pe banca Stelei şi ce obiective are. Revista costă 12,99 lei şi mai conţine articole despre Ştefan Sameş, Teodor Anghelini, Maradona şi Raul.

Şi-au făcut cont pe Facebook
De ieri, cei din Ghencea au intrat oficial în reţeaua de socializare Facebook. Pagina de Facebook poate fi accesată de pe pagina principală a site-ului oficial al clubului, iar după prima zi, Steaua şi-a făcut deja peste 4.000 de fani. Echipa cu cei mai mulţi "prieteni" pe Facebook e Barcelona, cu peste 5,8 milioane de fani, urmată de Real Madrid (4,8 milioane) şi Manchester United (3,7 milioane). Peste o jumătate de miliard de oameni au conturi pe Facebook.

Szekely, promovat căpitan!
Cum Cristi Tănase, purtătorul obişnuit al banderolei, a fost menajat, Steaua a apărut cu un căpitan-surpriză aseară. Janos Szekely a fost liderul de pe teren al roş-albaştrilor. Acum două săptămîni, mijlocaşul dreapta evolua pentru Steaua II, pedepsit că nu accepta reducerea salariului. Între timp, a acceptat să cîştige doar 140.000 de euro anual, cu 85.000 de euro sub venitul iniţial, şi şi-a făcut iar loc în echipă.


- Suporterii din Peluza Nord au atenţionat echipa, după 11 ani de insuccese în Cupa României: "Ne dorim acest trofeu!".
- Novak Martinovici a fost reprofilat fundaş dreapta, din stoper, deoarece Lăcătuş şi-a dorit să-l odihnească pe Bonfim. Sîrbul a debutat oficial pentru roş-albaştri.
- Viorel Moldovan a surprins. A trimis pe teren echipa de bază, cu Bălan, Varga şi Curelea printre titulari, deşi anunţase înainte: "Mă gîndesc doar să nu retrogradăm! Nu mă interesează Cupa!".
- Arbitrul de rezervă Cristina Dorcioman a ţipat la Marius Nae şi l-a somat să alerge la ieşirea de pe teren, atunci cînd mijlocaşul Sportului a fost înlocuit cu Ferfelea!
- Gigi Becali n-a rezistat în tribună decît pînă la pauza meciului. Patronul Stelei a părăsit stadionul înaintea celui de-al doilea mitan.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.