Campionate

Citeşte povestea senzaţională a lui Nelson Valdez: "La 18 ani bea şi dormea pe unde apuca!"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 30 octombrie 2010

În ziua meciului Hercules Alicante-Real Madrid, ce va avea loc diseară de la ora 21:00, cotidianul spaniol AS a publicat povestea extrem de interesantă a atacantului paraguayan Nelson Valdez, eroul începutului de sezon la gruparea antrenată de Esteban Vigo, poveste pe care o poţi citi mai jos, tradusă şi adaptată din ziarul iberic.

Jurgen Born se ocupa de finanţele lui Werder Bremen pe vremea cînd l-a descoperit, în timpul unei călătorii în Paraguay, pe atacantul Nelson Valdez, în localitatea Ypane, la periferia oraşului Asuncion.

Acolo l-a întîlnit pe un băiat născut la San Joaquin, în 1983, care venise dintr-una din cele mai sărace zone ale ţării, din sud-est, îşi schimba locul de muncă frecvent şi obişnuia să bea. Avea 18 ani şi îşi pierduse orice speranţă că s-ar putea dedica fotbalului, deşi continua să joace la o formaţie de amatori, Atletico Tembetary. Nu avea un domiciliu fix şi dormea în vestiarele stadionului. După ce l-a văzut jucînd, Born a rămas impresionat şi i-a oferit un bilet de avion şi probe de joc la Werder. După un an la echipa secundă, în care a înscris 15 goluri în 30 de meciuri, a debutat în Bundesliga.

A fost convocat la Mondialul de tineret în 2003, fără ca selecţionerul Rolando Chilavert (fratele celebrului portar Jose Luis) să-l vadă vreodată jucînd. În acest turneu a marcat un gol senzaţional cu Germania, dar a fost eliminat de Spania, la fel ca în cel de anul acesta, din Africa de Sud. Dar, nici aici, nici la Dortmund, unde a ajuns în 2006, nu a fost titular indiscutabil. A intrat mai mereu ca rezervă, dar a adus un plus de viteză, tehnică şi energie în teren.

La 26 de ani a ajuns în Spania, fiind cel mai scump transfer din istoria lui Hercules, 4 milioane de euro. Meciul său de prezentare nici nu putea fi mai fericit: două goluri pe Camp Nou care au adus victoria. Iar azi speră să învingă şi Realul.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.