Liga 1

Clujul a învins Astra dintr-o ocazie şi jumătate » Cafea fierbinte

Articol de Dan Henegar  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Brazilianul Machado a creat penalty-ul care le-a băgat gazdelor trei puncte în buzunar. Tot el a lovit prosteşte cu cotul şi a fost eliminat.



Vreme de 40 de minute, Astra s-a simţit ca şi acasă pe arena Cetate din Alba Iulia. Pană a avut grijă şi de pulsul lui Selymes, lăsîndu-l pe bancă pe golgeterul Claudiu Niculescu.

O primă încercare le-a aparţinut clujenilor. Păcurar a fost blocat în momentul şutului de Oprsal (6), apoi prahovenii şi-au făcut de cap. Huţan a blocat trasorul lui Mihalache (20), după care a scos, miraculos, "capul" lui Strătilă, din 4 metri (27). Ploieştenii au greşit o singură dată. Grigore a intrat imprudent la Machado, penalty evident, transformat de Boştină (43): 1-0. U conducea, fără să fi construit nici o fază de poartă!

N-a făcut-o nici o bună parte din repriza secundă, cînd, din nou, Astra s-a aflat la timonă. Strătilă a scăpat pe dreapta, a pus mingea pe 7 metri pentru Paulinho, însă ultimul, nejenat, a ratat intercepţia (59). A replicat, în sfîrşit, Clujul. Din voleu, Păcurar a tras la colţ, de unde Grigore a scos în corner (64). După eliminarea lui Machado (70), Selymes a forţat cu 5 fotbalişti ofensivi, însă Pană a pus 8 oameni în faţa lui Huţan!


Roşu direct
Gabriel Machado a fost eliminat pentru lovire, în minutul 70. Jucătorul Clujului a căzut, după un duel cu Oprsal, cehul a fost mai iute la ridicare şi l-a călcat pe Machado. Ultimul a reacţionat, lovind cu cotul. Atins la nivelul gîtului, Oprsal s-a prăbuşit spectaculos. Colţescu l-a eliminat, fără ezitări, pe brazilian. Deşi incidentul s-a petrecut sub ochii săi, asistentul Slabu n-a semnalizat şi infracţiunea cehului.

"Poarta e mai mică!"
Oficialii prahovenilor au solicitat remăsurarea porţii la care s-a bătut penalty-ul, bănuind că aceasta e mai mică decît prevede regulamentul! În prezenţa observatorilor, clujenii au trebuit să demonstreze în două rînduri, cu metrul, că n-au umblat la buturi. "Sînt OK", au decretat oficialii federali. ROAF prevede că înălţimea unei porţi trebuie să fie de 2,44 metri, iar lungimea - 7,32 metri.


"Azi am debutat oficial ca antrenor secund. Cum să fiu nemulţumit că n-am jucat?!"
Claudiu Niculescu, atacant U Cluj

"N-a venit luna cadourilor, dar noi le-am făcut daruri clujenilor. Cum poate fi numită altfel gafa lui Grigore de la penalty? Am dominat, meritam măcar un punct"
Tibor Selymes, antrenor Astra


- În minutul 52, doi jucători de la Astra, Paulinho şi M. Florea, s-au certat care să bată o lovitură liberă. După ce s-au împins reciproc, portughezul a avut cîştig de cauză, însă mingea trimisă de el n-a creat pericol în careul Clujului.
- Portarul Matache a fost scos din lot după gafele din Cupă. Rezerva lui Huţan a fost ieri Boşneag.
- În ultimele minute ale primei reprize, Mihalache a jucat cu o gheată galbenă şi cu una neagră. Pantoful drept i s-a rupt pe toată lungimea, după un duel cu Machado.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.