Liga 1

Bilaşco şi Galamaz sînt dărîmaţi de criticile patronilor!

Articol de Dan Udrea, Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Rezultatele proaste şi criticile lui Becali i-au deprimat pe jucătorii veniţi de la Urziceni.


Din lotul de şapte de la Urziceni, victime cad tocmai fotbaliştii cel mai bine cotaţi pe care Steaua i-a adus de la Unirea. Marius Bilaşco, golgeterul vicecampioanei în stagiunea trecută, şi George Galamaz, căpitanul cu care Dan Petrescu a luat un titlu şi a jucat în Liga Campionilor, au ajuns cu moralul la pămînt după primele două luni pe care le-au petrecut în Ghencea. Ce li s-a întîmplat în acest interval de timp?

Supărat că l-au "degradat"
Galamaz repetă experienţele pe care le-a trăit şi în Giuleşti, şi în Ştefan cel Mare. N-a reuşit să se acomodeze atunci cînd a fost legitimat la rivalele Stelei şi are aceleaşi probleme şi de data asta. "Nu-i place atmosfera deloc, se simte vînat permanent. Crede că îi sînt urmărite greşelile. S-a obişnuit cu statutul de om important, de lider, pe care îl avea la Urziceni şi şi-a dat seama imediat că la Steaua nu mai e tratat la fel", povestesc apropiaţi ai stoperului de 29 de ani.

Gigi l-a desfiinţat
Bilaşco a ajuns în situaţia în care se afla Zicu înainte s-o lase pe Dinamo pentru Poli Timişoara. Adică trist şi cu senzaţia că nu-i mai iese jocul, orice ar face. "El nu poate să dea randament cînd e criticat zilnic, aşa cum i se întîmplă acum cu Becali. A avut parte de acelaşi tratament cînd juca la Piteşti şi galeria îl contesta aproape la fiecare partidă. Ajunsese rezervă la FC Argeş", explică surse din apropierea atacantului. Pe "Bilă", Gigi l-a distrus în ultima săptămînă. "Cade întruna din picioare, mi-e şi ruşine cînd îl văd!", "M-a păcălit Ilie Dumitrescu să-l iau, m-a făcut să cred că e fotbalist bun!" au fost aprecierile pe care patronul le-a făcut la adresa vîrfului pe care Lucescu junior l-a convocat constant la "naţională".

"E diferenţă între Kapetanos şi Bilaşco. Grecul poate mai mult, dar nu joacă la momentul actual, pe cînd Bilaşco de atît e în stare, asta e valoarea lui, e clar!"
Gigi Becali, patron Steaua

"Jucătorii pe care i-am luat de la Unirea sînt slabi, abia acum am realizat. Păi, dacă erau buni, nu-i lua altcineva înaintea mea?!"
Gigi Becali, patron Steaua

"Bilaşco are o problemă: el nu e un atacant care să se preteze pe stilul Stelei! Era bun la Urziceni, dar nu se potriveşte în Ghencea!"
Emeric Ienei, fost antrenor al Stelei


12 goluri a marcat Bilaşco pentru Unirea în campionatul trecut. La Steaua a înscris o singură dată, în meciul cu Sportul (4-2)

2 a fost locul pe care Galamaz l-a ocupat printre fundaşii centrali în "Top Gazeta" în sezonul trecut. A format cuplul ideal al campionatului cu Cadu, de la CFR Cluj

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.