Liga 1

Observatorul de joc de la CFR - Dinamo 1-0 explică întreg scandalul: "S-a respectat regulamentul!"

Articol de Dan Udrea  —  marţi, 09 noiembrie 2010

Gheorghe Nedelescu spune că fanii dinamovişti care nu prezentau buletin de Bucureşti aveau posibilitatea să intre în stadion, dar nu în sectorul rezervat galeriei oaspete, însă au refuzat



- Domnule Nedelescu, s-a creat un întreg scandal în jurul deciziei ca suporterii lui Dinamo să nu fie lăsaţi...
- Staţi, staţi, scandal e pentru cine nu cunoaşte regulamentele, nu pentru mine! Dinamo a depus o contestaţie înainte de meci, pe care am analizat-o ca la carte împreună cu reprezentanţii lui Dinamo, ai CFR-ului, ai Jandarmeriei, ai Poliţiei.


"Organizatorul ia măsurile care crede de cuviinţă"


- Dar cum e posibil ca un club să decidă că intră doar cei cu buletin de Bucureşti?
- Conform Regulamentului în vigoare, articolul 60 alineat 4, răspunderea exclusivă pentru ce se petrece în stadion revine organizatorului şi tot el poate impune orice măsură care să prevină eventuale incidente.

- Nelăsînd pe stadion suporterii lui Dinamo din altă parte decît Bucureşti?
- Dar cine nu i-a lăsat?! Haideţi să lămurim lucrurile. Decizia CFR-ului a fost că cei care susţin sau au însemnele cu Dinamo să nu aibă acces în sectorul rezervat galeriei oaspete, dar, şi reţineţi asta!, în oricare alt loc din arenă, da! Deci, nu li s-a refuzat accesul în stadion! Cei veniţi din Bistriţa, Sălaj, Sibiu sau altă parte puteau intra, însă n-au vrut.

- Dar nu era logic ca toţi susţinătorii lui Dinamo să fie la un loc?! Ar fi putut fi mai uşor controlaţi, decît răsfiraţi în toată arena.
- Dacă îmi cereţi mie părerea, sînt de acord, e mai bine să fie toţi grupaţi, dar dacă aceasta a fost decizia organizatorului?! Repet ce am spus mai înainte, organizatorul e cel care decide toate măsurile.


"N-a existat persoană cu bilet luat care să fie oprit la intrare"


- Dar aveţi certitudinea că cei din afara Bucureştiului, cărora li s-a refuzat accesul în sectorul lui Dinamo, puteau achiziţiona tichete în altă parte din arenă?
- Categoric, da. M-am deplasat personal la poarta de acces să văd dacă nu cumva nu li se vînd bilete în altă parte şi dacă celor cu buletin de Bucureşti nu li se dau tichete în sectorul galeriei, aşa cum acuzau ultraşii roş-albilor. Fals, nu era aşa! În sectorul rezervat galeriei au intrat 93 de fani dinamovişti, toţi controlaţi să aibă domiciliul în Bucureşti sau Ilfov, iar celorlalţi li s-a spus să-şi ia tichete pentru altă zonă, dar au refuzat. În plus, cei 93 au solicitat să plece din stadion în minutul 40, deci nu au fost evacuaţi.

- Au existat susţinători ai lui Dinamo, din afara Bucureştiului, care achiziţionaseră deja bilete pentru sectorul rezervat galeriei oaspeţilor şi nu au fost lăsaţi să intre?
- Nu, exclus aşa ceva pentru că doar 93 de tichete au fost oferite acolo şi au intrat 93 de persoane, toate din Bucureşti. Toate aceste lucruri le-am notat în raport, din punctul meu de vedere nu s-au încălcat regulamentele în vigoare.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.