Altele

Echipa masculină de sabie a României a prins din nou podiumul la Mondiale » De data asta, bronz

Articol de Mirela Neag  —  Monday 30th of November -0001 12:00

România a cîştigat finala mică în faţa Belarusului cu 45-41.


Turul 2. Ca favorită în concursul mondial de la Paris, echipa masculină de sabie a României a intrat direct în turul doi al competiţiei.

"Optimi". Primii adversari pe care Rareş Dumitrescu, Cosmin Hănceanu, Tiberiu Dolniceanu şi Florin Zalomir i-au întîlnit au fost scrimerii din Tunisia. Fiecare duel a adus sabrerilor români cîte 3-4 puncte avantaj, Dumitrescu fiind cel care a închis meciul cu scorul de 45 -32.

"Sferturi". În faza următoare, românii au întîlnit echipa Germaniei, care l-a avut în componenţă pe liderul mondial, Nicolas Limbach, proaspăt medaliat cu argint la Paris. Debutul confruntărilor a aparţinut germanilor, dar după al treilea schimb, situaţia s-a inversat. Echipa antrenată de Mihai Covaliu a preluat controlul şi l-a deţinut pînă la ultimul duel, cînd, din nou, Rareş Dumitrescu a închis partida, scor final 45-42, victorie ce i-a trimis în semifinale.

Semifinale. Românii au ajuns înaintea ultimul hop de care ar fi trebuit să treacă pentru a-şi putea apăra titlul mondial obţinut anul trecut. Noii adversari au fost ruşii, scrimeri cotaţi mai slab în ierarhia mondială. Primele dueluri i-au dus în avantaj pe "tricolori", care însă în partea a doua cedează din ce în ce mai mult teren în favoarea ruşilor. Scor final: 32-45 şi Dumitrescu, Hănceanu, Zalomir, Dolniceanu şi-au îngreunat drumul spre podium.

Bătălia pentru bronz. Ratarea finalei i-a pus pe sabrerii români în faţa unei ultime confruntări pentru obţinerea locului 3. Sportivii din Belarus s-au aflat de partea cealaltă a planşei. Confruntarea a fost una încrîncenată, în care "tricolorii" au fost cu nervii mai tari. Scorul a avut o evoluţie de partea sabrerilor români, cu un moment critic, în care au fost egalaţi la 24. Finalul a aparţinut, bineînţeles, lui Rareş Dumitrescu, care a marcat scorul final, 45-41, care i-a trimis pe podium.


2 este numărul medaliilor cucerite pînă acum de scrimerii români la CM, ambele de bronz: echipa masculină de sabie şi Cosmin Hănceanu, la sabie individual

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.