Eroi de legendă trec prin foc şi sabie pentru un imperiu, o femeie sau o idee.
Oraşe mitice, războinici, magi, legendă şi istorie, actori de Oscar şi regizori de Oscar, toate într-o serie de filme oferite de Gazeta Sporturilor. Colin Firth înfruntă topoarele barbare şi farmecele luptătoarelor orientale, Statham combate monştrii cu scheme de box thailandez, iar Rachel Weisz cercetează stelele, în ciuda ravagiilor fanatismului.
De la "Curier", la Fermier
Seria se deschide cu "În numele regelui", un fantasy, în genul "Stăpînul Inelelor". Jason Statham ("Curierul") lasă manierele de gangster londonez şi trece la muncit pămîntul. Personajul lui se numeşte chiar aşa, Fermierul. Începe prin a scoate ridichi, dar schimbă registrul paşnic, după ce familia lui e atacată de armata de bestii a unui vrăjitor rău. Scenele de bătălie dintre oamenii Fermierului şi sîngeroşii "krugi" au beneficiat de efecte speciale pe măsura bugetului de 60 de milioane de dolari.
Micul Cezar şi sabia lui Arthur
Tot în Antichitatea tîrzie se petrece şi acţiunea din "Ultima legiune", unde îl veţi vedea pe Colin Firth, junele prim "made in England", în postura inedită de comandant de oşti. Firth este Aurelius, un militar loial Imperiului roman, în pragul destrămării. El îl are în pază pe ultimul Cezar, un copil împotriva căruia se ridică goţii lui Odoacru.
În misiunea de salvare a puştiului împărat, lui Aurelius i se alătură un vrăjitor (Ben Kingsley) şi o specialistă în stiluri de luptă indiene, intrepretată de exotica Aishwarya Rai. Filmul spune şi povestea cele mai cunoscute săbii din lume, Excalibur, care a ajuns în Britannia şi a dat naştere la alte poveşti şi la alte filme, desigur.
Frumoasa necredincioasă
În "Agora", veţi pătrunde în Egiptul colonie romană, în decorul colosal al Bibliotecii din Alexandria. Filosoafa Hypathia (Rachel Weisz) încearcă să apere lumina raţiunii în mijlocul fanatismului religios.
Războaiele dintre creştini şi egiptenii credincioşi vechilor zei, apoi dintre creştini şi evrei par un ecou îndepărtat al conflictelor din zilele noastre. Drumul greu spre libertate e tema favorită a regizorului Alejandro Amenabar (Oscar pentru film străin, pentru "Marea dinăuntru").
Gazeta Sporturilor vă invită să vă delectaţi, în săptămînile următoare, cu poveştile şi legendele altor veacuri, cînd cine n-avea vrăjitor trebuia să-şi cumpere.
GSP special • Diverse • GAZETA CU DVD
Cele mai tari bătălii » Gazeta Sporturilor vă oferă o serie de filme istorice şi fantasy: "În numele regelui", "Ultima legiune" şi "Agora"
Articol de Maria Andrieş — joi, 11 noiembrie 2010
{{text}}