Liga 1

Primele măsuri la Rapid după înfrîngerea cu Steaua » Intră Costa, iese Roman

Articol de Alexandru Răducanu, Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cu toate că a jucat doar 30 de minute, Candido Costa a impresionat în meciul cu Steaua, în timp ce Mihai Roman şi-a pierdut postul de titular.



"Unii nu înţeleg ce înseamnă Rapidul, nu pun suflet! Nu mă puneţi să dau nume, că nu i-aş mai putea privi în ochi pe respectivii cînd intru în vestiar", s-a plîns Marius Şumudică după meciul cu Steaua. Unul dintre principalii vizaţi a fost Mihai Roman. Extrema dreaptă a părăsit terenul după numai 53 de minute, într-un cor de huiduieli şi de înjurături, şi nu mai e anunţat titular pentru meciul de duminică, de la Tîrgu Mureş.

În opoziţie e Candido Costa (29 de ani), care pare că şi-a rezervat un loc în primul "11" pentru următorul joc. După două apariţii ca fundaş dreapta, Şumudică l-a folosit joi seară mijlocaş central şi lusitanul a impresionat asistenţa. Chiar dacă a avut la dispoziţie doar 27 de minute, adică jumătate din timpul în care a fost pe teren Mihai Roman, Costa a resuscitat ofensiva alb-vişinie. După intrarea lui, în ultima jumătate de ora a meciului, Rapidul a dat asaltul la poarta Stelei: 10 din totalul celor 17 şuturi la poartă, dintre care 4 i-au aparţinut numai portughezului!


6,6 e nota dată de fani lui Costa pentru prestaţia din meciul cu Steaua, cea mai mare dintre toţi rapidiştii. Roman a primit cel mai mic calificativ, 4.2


Cifrele lui Mihai Roman în meciul cu Steaua
Mingi jucate / pierdute    29/16
Recuperări    3
Şuturi la poartă    2
Şuturi pe poartă    0
Pase filtrante    0
Centrări reuşite  0

Cifrele lui Candido Costa în meciul cu Steaua
Mingi jucate / pierdute    20/5
Recuperări    5
Şuturi la poartă    4
Şuturi pe poartă    2
Pase filtrante    0
Centrări reuşite  0


"Am mai jucat mijlocaş central la juniorii lui Benfica, am început fotbalul ca atacant, joc pe orice post, nu-i problemă"
Candido Costa, fundaş Rapid

"Costa e un lider. În Portugalia a fost căpitan, se vede că are personalitate. Dar deocamdată nu a arătat nimic. După pregătirea de iarnă, îl veţi vedea pe adevăratul Costa"
Marius Şumudică, antrenor Rapid

Ce spun fanii pe rapidisti.ro:
"Şumi, joacă-l pe Costa, se vede că e fotbalist! Roman, Cesinha, Herea şi, ca de obicei, Cassio sînt ieşiţi din formă"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.