Liga 1

"Şumi" către rapidişti după eliminarea din Cupă în faţa Stelei: "Muriţi pentru fiecare punctuleţ!"

Articol de Alexandru Răducanu  —  duminică, 14 noiembrie 2010

Şumudică îşi asmute jucătorii de teamă ca Rapidul să nu piardă podiumul în cele 5 meciuri rămase de jucat pînă la vacanţa de iarnă


La ultima discuţie cu jucătorii înaintea plecării spre Tîrgu-Mureş, Marius Şumudică a vrut să se asigure că aceştia au uitat eşecul cu Steaua din Cupă şi că sînt concentraţi sută la sută pe campionat, unde n-au mai cîştigat de două etape.

"Ce-a fost în Cupă luaţi-o ca pe un duş rece. Nu mai e loc de regrete, chiar dacă ştiu că şi voi simţiţi că nu meritam să pierdem. Trebuie să reveniţi cu picioarele pe pămînt! Acum ne-a mai rămas doar campionatul, singura cale prin care mai putem ajunge în Europa, şi vreau să <muriţi> pentru fiecare punctuleţ! Obiectivul nostru pînă la vacanţă este să terminăm pe podium", le-a spus Şumi fotbaliştilor.

"Principalul" rapidist speră ca semieşecul de vineri al Oţelului să-i ajute moral pe elevii lui în cursa de urmărire a liderului: "Mă uitam la meciul Oţelului cu Brăneştiul şi nu-mi venea să cred ce văd. Noi le-am dat şapte, iar gălăţenii au fost la un pas să piardă. Surprize vor mai apărea, e un campionat nebun".


6 este locul ocupat de Rapid într-un clasament al meciurilor jucate în deplasare, cu 8 puncte din 6 meciuri. FCM Tîrgu-Mureş are patru înfrîngeri acasă din 7 partide


"Faptul că am început să jucăm, pentru că de cîteva etape nu prea ne ieşea, e singura concluzie pozitivă după eliminarea din Cupă. Capul sus, trebuie să batem la Tîrgu-Mureş!"
Sorin Frunză, mijlocaş Rapid


"Popas" la Tărlungeni
Alb-vişiniii s-au deplasat ieri la Tîrgu-Mureş via Tărlungeni, acolo unde s-au oprit pentru a efectua un antrenament pe terenul grupării de Liga a III-a din localitate. "Şumudică şi-a dorit mult ca jucătorii lui să efectueze un antrenament la ora jocului de duminică", a explicat primarul Tărlungeniului, Iosif Kiss. Rapidiştii şi-au continuat apoi drumul imediat după şedinţa de pregătire, ajungînd la destinaţie la ora 20:00. (Istvan Deak)

Vasilache se ia de fanii rapidişti
Fost mijlocaş al Rapidului, Ciprian Vasilache le-a pus gînd rău giuleştenilor şi îi acuză pe fanii rapidişti că susţin echipa doar cînd are rezultate. "Nu e un meci special pentru mine, dar trebuie să facem tot posibilul să nu-l pierdem. La Tîrgu-Mureş avem un public cum nu am  găsit nici măcar în Giuleşti. Aici, lumea apreciază jucătorii care muncesc chiar dacă nu sînt victorii neapărat. Şi Rapidul are un public frumos, dar doar cînd sînt rezultate", a spus fotbalistul anunţat titular azi în echipa lui Sabău. (Istvan Deak)


Inbox:

- Dinu Gheorghe: "Nu ştiu dacă şi Rapidul îşi va disputa meciurile din Europa pe Naţional Arena. E o decizie care va fi luată de patronat. Eu aş fi preferat să rămînem acasă, în Giuleşti, dar va fi greu dacă nu vom putea face investiţii în modernizare".
- "Sîntem o echipă mică, dar jucăm acasă şi nu trebuie să ne sperie venirea Rapidului. Şi un punct ar fi bun", a declarat antrenorul lui FCM Tîrgu-Mureş, Ioan Ovidiu Sabău.
- Vladimir Bozovici a împlinit ieri 29 de ani şi le-a promis colegilor că le va face cinste după meciul de azi. Muntenegreanul transferat în 2007 a devenit unul dintre cei mai iubiţi "stranieri" care au evoluat în Grant.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.