Liga 1

Şumudică se pregăteşte de despărţiri: "Unii au ajuns prea repede la Rapid"

Articol de Valentin Şchiopu  —  luni, 15 noiembrie 2010

Şumudică vrea să se despartă de mai mulţi jucători în iarnă. Principalul vizat e Răduţă, deşi antrenorul nu a vrut să nominalizeze.



- Domnule Şumudică din ce cauză aţi pierdut la Tîrgu-Mureş?
- Îl felicit pe Sabău. Diferenţa s-a făcut la capitolul atitudine. Cele două meciuri cu Steaua ne-au stors fizic, dar mai ales din punct de vedere psihic. Am făcut o repriză senzaţională în Cupă, am dominat la toate capitolele, dar n-am reuşit să ne impunem. Au fost jucători care n-au putut dormi în acea noapte, iar recuperarea lor a fost o misiune dificilă.

- A fost o soluţie nefericită titularizarea lui Răduţă şi Sburlea în atac? De ce n-a intrat Cassio din primul minut?
- Păi nu l-aţi văzut pe Cassio? A ratat două ocazii mari. Cînd joacă el mă întrebaţi de ce nu joacă altul, cînd joacă altcineva întrebaţi de ce nu e Cassio în teren. Suferim în atac. Deşi avem al doilea atac din ţară, de vreo 3-4 etape nu mai reuşim să înscriem, deşi avem o grămadă de ocazii. Sburlea a jucat bine. Ce pot să fac eu, ca antrenor? Încerc să-i duc pînă în faţa porţii, dar trebuie s-o dai şi în poartă.

- Sînteţi nemulţumit de lotul pe care-l aveţi la dispoziţie?
- Nu vreau să acuz pe nimeni, nu obişnuiesc să-mi atac jucătorii. Unii însă au ajuns prea repede la Rapid. E dureros că nu-şi doresc mai mult. Eu mi-am dorit întotdeauna mai mult, cînd am îmbrăcat tricoul acestui club. Trebuie să vrei mai mult de la fotbal. Fotbalul îţi dă, dacă îi dai şi tu ceva. Noi sîntem datori. Sînt dezamăgit crunt de unii, mă doare sufletul. Voi vorbi cu preşedintele şi ne vom despărţi de unii în iarnă. Dacă se va ţine cont de părerea mea, evident.

- Cît va conta această înfrîngere în lupta pentru titlu?
- Ar trebui să ne obişnuim să nu mai facem atîtea calcule şi să ne vedem de jocul nostru. Prin puncte şi victorii poţi ajunge acolo sus şi nu altfel. Acum campionatul e foarte echilibrat. Nu mai există echipe mici. Mureşenii au punctat printr-o organizare foarte bună şi îi felicit. În general nu mai există în Liga 1 jucători capabili să facă diferenţa, de tipul  lui Messi, păstrînd proporţiile.


"De cîţi jucători sînt nemulţumit? Cu Mureşul ar fi trebuit să fac 6-7 schimbări pentru a ne reabilita, pentru a schimba ceva. Au intrat pe vîrfuri, crezînd că vor cîştiga uşor"
Marius Şumudică, antrenor Rapid

"Putem învinge şi Steaua, dacă vom avea aceeaşi atitudine. Mă tem însă de faptul că jucătorii vor sărbători vreo două săptămîni după acest succes. Pentru ce au jucat cu Rapid merită felicitări"
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor FCM Tg. Mureş

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.