Liga 1

Steaua şi-a luat adio de la titlu şi scaunul lui Lăcătuş e tot mai şubred » Cînd pisica nu-i acasă, joacă şoriceii pe masă!

Articol de Dan Udrea  —  luni, 15 noiembrie 2010

Fără suportul singurului jucător de valoare din acest sezon, publicul, Steaua a fost învinsă pentru prima dată de o echipă mică, dar care a cîştigat prin organizare, disciplină şi determinare.


Steaua s-a bucurat de paşii greşiţi ai contracandidatelor, dar a uitat că în Ghencea vine una dintre specialistele meciurilor din deplasare. Lăcătuş a uitat şi el ce promitea cînd a venit ca antrenor, şi anume că Steaua nu trebuie să joace cu doi închizători, şi a făcut un "11" mort la mijlocul terenului, cu Ricardo şi Bicfalvi, jucători care nu pot sau nu ştiu să ofere o pasă de calitate.

Eric a făcut diferenţa
Şi cum medieşenii au o organizare a jocului cum puţine echipe au în acest moment, au trecut la controlul partidei încă din start. Glezna fină de brazilian a lui Eric a fost decisivă: a scos un galben la Martinovici, după care din cornerul ce a rezultat a trimis la colţul lung şi l-a bătut pe Tătăruşanu. 0-1 şi stadionul n-a amuţit pentru că era deja gol.

Din acest moment a început cu adevărat chinul Stelei. Ritm scăzut, pase greşite, dueluri unu la unu pierdute. Doar Stancu a ratat o şansă cît de cît bună (11), însă ocaziile adevărate au fost tot în careul lui Tătăruşanu: Pîrvulescu (5, 22), Munteanu (8, 28).

3-1 pentru Gaz Metan a fost raportul marilor ocazii de gol în primele 45 de minute

Disperare, neputinţă şi neşansă
La pauză, Lăcătuş a renunţat la una dintre mîinile moarte, pe numele ei Bănel Nicoliţă, l-a pus pe Kapetanos vîrf împins şi pe Surdu mijlocaş dreapta. Viteza Stelei a crescut, din treapa întîi în a doua, insuficient însă pentru a-şi crea mari ocazii.

În disperare, Lăcătuş a apelat şi la Bilaşco, în locul lui Bicfalvi. Schimbarea a înclinat terenul înspre buturile lui Pleşca, dar Gardoş (63, 66 -bară), Kapetanos şi Bilaşco, ambii în acelaşi minut, au ratat ocazii mari.

Finalul a fost unul precipitat. Steaua a terminat meciul cu un sistem unic, 4-1-3-2, Mediaşul cu unul defensiv, 1-8-2, iar tactica lui Lăcătuş a fost una de curtea şcolii: mingi la bătaie în careul advers, poate, poate o ieşi ceva. N-a ieşit nimic şi pentru că Bogdan Stancu a jucat rolul unui motan răsfăţat la faza în care a rămas singur cu Pleşca (72), dar şi pentru că şutul bun al lui Tănase s-a dus la o palmă de bară (77). S-a terminat 0-1, Steaua ajunge la 11 puncte de lider şi pare doar o glumă proastă în momentul de faţă sintagma "mai are şanse la titlu".

7-2 pentru Steaua a fost raportul ocaziilor de gol în repriza a doua


Steaua, bancă de 3,5 milioane de euro
Lăcătuş a avut la meciul de ieri rezerve de lux. Cei 6 jucători de cîmp valorează în total 3,5 milioane de euro, luînd în calcul suma pentru care au fost transferaţi şi salariul fiecăruia.
Nume    Sumă de transfer    Salariu anual
Galamaz    750.000    150.000
Latovlevici    500.000    150.000
Kapetanos    gratis    250.000
Bilaşco    800.000    150.000
L. Marinescu    300.000    120.000
C. Matei    200.000    100.000
TOTAL    2.550.000    920.000

Iordănescu, copil de mingi
La meciul de aseară, unul dintre cei 12 copii de mingi de pe marginea terenului a fost Alexandru Iordănescu (foto). Băiatul cel mic al fostului mare fotbalist şi antrenor al roş-albaştrilor a stat chiar lîngă banca de rezerve a lui Lăcătuş şi le-a returnat baloanele lui Nicoliţă, Brandan şi celorlalţi colegi. Alex Iordănescu (16 ani) joacă fotbal la una dintre grupele de la Centrul de copii şi juniori din Ghencea.

Lăcătuş, disperat de Bicfalvi
În prima repriză, antrenorul Stelei a fost extrem de nemulţumit de prestaţia elevilor săi. Principala ţintă a lui Lăcătuş a fost Eric Bicfalvi, mijlocaşul central fiind certat pentru că a încetinit aproape toate acţiunile de atac care au trecut pe la el şi că a căutat tot timpul să joace înapoi.

Gigi: "Ricardo, joacă fotbal!"
Patronul Stelei şi-a pierdut repede răbdarea aseară. După primele 20 de minute, reproşurile lui s-au auzit pe tot stadionul. Cel mai rău l-a scos din sărite lentoarea lui Ricardo. "Băi Ricardo, joacă, mă, fotbal, ce faci, te plimbi pe teren?", i-a strigat Gigi brazilianului, după care le-a spus celor din loja sa: "Ăsta e mort, nu poate să se mişte şi nici n-a jucat joi în Giuleşti".

Remarcele lui Gigi Becali făcute din lojă:
- "Ce fotbal jucăm noi, mă? De fapt, nu jucăm nimic, sîntem conduşi şi degeaba"
- "Rapid a pierdut, dar măcar a jucat, a dominat, şi-a creat ocazii, noi un şut pe poartă n-am tras, asta e echipă ce avem noi?"
- "E inadmisibil să n-ai un şut pe poartă cînd tu joci acasă cu Gaz Metan, toate s-au încurcat şi tu ai nevoie de victorie!"
- "Hai, Ricardo, mişcă-te mai repede că dacă nu, te trimitem în Brazilia!"
- "Şi Stancu, ce a jucat Stancu? Nimic. El se visează probabil la Real Madrid şi n-a atins mingea de 3 ori"

"Nu primiţi banii!"
Nemulţumit de evoluţia elevilor lui Marius Lăcătuş din prima repriză, patronul Gigi Becali a plecat din lojă la pauză şi a mers la vestiarul roş-albaştrilor. Finanţatorul din Ghencea a dezvăluit că a discutat cu "Fiara" pentru a le transmite jucătorilor că "dacă nu joacă, nu îşi vor încasa banii". "Bani iei cînd meriţi!", a spus Becali la finalul meciului.

Geraldo stă cu Tîrgu Mureş
Fundaşul central Geraldo Alves va rata meciul din runda viitoare, de la Tîrgu-Mureş. Portughezul a primit aseară al patrulea "galben" stagional şi va fi suspendat pentru confruntarea cu ardelenii. În locul său, Marius Lăcătuş va miza în centrul defensivei pe cuplul Gardoş-Galamaz. Gerlado va fi apt însă pentru derby-ul cu CFR Cluj, din etapa a 17-a.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.