Nationala

Selecţionerii prieteni » Adversari în meciul de astăzi, Lucescu şi Prandelli au o relaţie mai mult decît amicală

Articol de Radu Oprişan  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cei doi selecţioneri care se confruntă în "amicalul" România - Italia sînt amici. Nu e o legătură foarte veche, însă de cîte ori au ocazia se întîlnesc, schimbă impresii şi petrec momente plăcute împreună.


Lucescu şi Prandelli s-au cunoscut mai bine în perioada în care Răzvan abia preluase echipa naţională şi a mers în Italia pentru a discuta cu Chivu, apoi cu Mutu. După aceea s-au tot reîntîlnit, inclusiv în stagiile pe care Lucescu junior le-a petrecut la antrenamentele formaţiilor din peninsulă.

Actualul selecţioner al Italiei era tehnicianul Fiorentinei şi au avut mai multe dialoguri despre decarul "tricolorilor". Cu acea ocazie au şi ieşit împreună la restaurant, descoperind că au puncte de vedere comune în mai multe probleme. Au şi aceeaşi filozofie vizavi de ideea de grup: "Vedeta se subordonează echipei şi nu invers"

"Atenţie la Mutu!"
"Ai grijă, Adrian e un băiat aparte, dar dacă îi oferi un deget fii precaut, poate să îţi ia toată mîna", i-a spus, rîzînd, Prandelli lui Lucescu la finalul unei seri în care luaseră masa împreună.

Cei doi s-au reîntîlnit în postura de selecţioneri de data aceasta, la Madrid, în luna septembrie, la reuniunea tuturor antrenorilor de echipe naţionale din Europa. Au discutat din nou, şi despre Mutu, şi au luat masa împreună.

"Lui Adrian i-aş da un şut în fund. Credeam că şi-a găsit echilibrul, însă îmi dau seama că nu e aşa. Dacă are alte calităţi decît cele tehnice, să îşi găsească altă meserie. De cîte ori îl lasă nervii i-ar fi de ajutor un şut în fund"
Cesare Prandelli după incidentul dintre Mutu şi ospătarul kosovar


15 meciuri are Lucescu pe banca României, cel de diseară fiind al 16-lea. Cesare Prandelli bifează astăzi cea de-a şasea acţiune la naţionala Italiei

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.