Liga 1

Gîndurile lui MM pentru banca Stelei: Levy şi Zenga

Articol de Dan Udrea, Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Primele nume de pe lista lui Stoica sînt antrenori cu care a mai colaborat în trecut. Israelianul e mai uşor de adus, fiindcă e liber de contract, faţă de Zenga, legat de Al Nasr.


Mihai Stoica a lucrat la Steaua doar cu antrenori aleşi de el, exceptînd perioada în care în Ghencea s-a aflat Victor Piţurcă. Ce va face de data asta? Există un tehnician la care noul manager se gîndise încă de acum două luni, atunci cînd a mai discutat cu Gigi Becali despre revenirea sa în Ghencea. MM era în studio la DigiSport în momentul în care Ilie Dumitrescu a anunţat în direct că renunţă la postul de antrenor, după 1-1 acasă cu Astra.

"Levy ia campionatul!"
"Mă întorc! Vin cu Levy şi cu Maftei şi iau campionatul!", a reacţionat Stoica în studio, fără ca vorbele lui să fie captate de microfoane. Pe Rony Levy tot el l-a adus şi la Urziceni, în locul lui Dan Petrescu, pentru returul trecut. Israelianul e liber de contract în prezent. Gigi Becali a mai pronunţat numele lui săptămîna asta, atunci cînd s-a referit la potenţiali înlocuitori pentru Lăcătuş.

Zenga nu e liber
Walter Zenga, alt tehnician agreat de MM, e mai greu de adus imediat. Italianul lucrează pentru Al Nasr, din Arabia Saudită, unde i-a adus şi pe Cociş, şi pe Ovidiu Petre. Şansa pe care ar putea-o avea Steaua: trupa lui Zenga nu stă grozav în campionat şi e posibil ca asta să grăbească despărţirea italianului de arabi. Clubul din Ryad e pe locul 4 în campionat, la două puncte de lider, dar cu un meci în plus.

"Steaua are antrenor acum, pe Lăcătuş. Dacă revin în Ghencea? Totul e posibil, în viitor. Cît am fost acolo am avut avantajul să lucrez cu MM, el m-a ajutat"
Walter Zenga, antrenor Al Nasr

3 antrenori au lucrat cu Mihai Stoica, la Steaua, cît acesta a ocupat funcţia de manager general: Zenga, Protasov şi Olăroiu

10 luni
a lucrat Zenga la Steaua. Italianul a fost demis în 2005, cu trei etape înaintea finalului de campionat, care le-a adus roş-albaştrilor titlul de campioni

2
a fost locul pe care Unirea l-a ocupat în clasament la finalul sezonului 2009-2010, în care Levy a antrenat echipa doar în retur. După tur, ialomiţenii erau primii, la egalitate cu CFR


"Oriunde cu Maftei"
Mihai Stoica a confirmat aseară, la DigiSport, că şi-l doreşte pe Vasile Maftei, de la Urziceni: "Am zis încă de cînd m-am despărţit de Unirea: oriunde voi merge, la orice club din ţara asta, primul jucător pe care îl voi cere va fi Maftei!". Fundaşul de 29 de ani a evoluat pentru Rapid timp de nouă ani, fapt care i-ar îngreuna relaţia cu suporterii roş-albaştrilor.

Narcis a vorbit cu Petrescu
MM va colabora şi la Steaua cu Narcis Răducan, pe care el l-a adus la Urziceni. Actualul director sportiv din Ghencea a vorbit despre posibilitatea ca echipa de conducere din Bărăgan să se mute cu totul la Bucureşti: "Am discutat cu Dan Petrescu acum cîteva zile, mi-a zis că în proporţie de 90 la sută va continua la Kuban Krasnodar. Însă nu vedeţi că orice e posibil în fotbal? Mai ales acum, cînd revenirea lui MM s-a produs atît de neaşteptat...".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.