Liga 1

Şumudică pune presiune pe Copos: "Vreau întăriri!"

Articol de Cătălin Popescu  —  duminică, 21 noiembrie 2010

Deşi Copos e supărat că s-a depăşit deja bugetul cu două milioane de euro, Marius Şumudică spune că vrea să mai aducă cel puţin doi jucători în iarnă



- Domnule Şumudică, a ieşit Rapid din criză după victoria clară cu U Cluj?
- Nu aveam de ce să ieşim pentru că nici n-am fost acolo. Chiar dacă nu am avut rezultate bune, noi am jucat fotbal. Şi cu Steaua, şi la Tîrgu Mureş, am avut o sumedenie de ocazii, dar mingea nu a intrat în poartă. Vineri, s-a schimbat norocul. Am avut jocul la discreţie tot timpul şi am cîştigat categoric. Îmi felicit jucătorii pentru atitudinea arătată.

- Se pare că vinerea vă merge cel mai bine.
- Aşa este, am strîns 20 de puncte din cele 29 evoluînd în prima zi a etapei. Sîntem credincioşi, mergem la biserică. Pentru noi mereu e <Vinerea Mare>, ne ajută Dumnezeu!

- Vă aşteptaţi ca fanii să vă încurajeze şi la meciul acesta?
- Indiferent ce vom reuşi noi în acest sezon, suporterii noştri merită mult mai mult. Cînd i-am văzut sus, pe Teatrul Giuleşti, cocoţaţi la 100 de metri, am zis că nu e adevărat! Sînt cei mai pătimaşi din România, le datorăm enorm şi sper să-i putem recompensa vreodată.

- Urmează partida de la Braşov, credeţi că atacul va confirma iar?
- Vă spun sincer că cel mai mult mă bucură că apărarea funcţionează. Mergem sub Tîmpa să nu luăm gol şi, dacă vom putea, să şi înscriem. O victorie acolo ar fi perfectă.


"Maftei şi Moraes sînt vitali pentru noi"


- V-aţi decis la ce jucători veţi renunţa la iarnă?
- S-au interpretat greşit vorbele mele. Nu va fi nici o curăţenie în Giuleşti. Eram nemulţumit pentru că la antrenamente fotbaliştii mei sînt senzaţionali, iar pe teren nu văd mereu asta. Sigur, pentru la iarnă avem deja un proiect stabilit. Vor pleca, probabil, unu sau doi jucători şi vor veni alţii. Avem nevoie de întăriri pentru a avea rezultate!

- Vă mai gîndiţi la Maftei? E dorit şi de Steaua.
- Dacă mă gîndesc la el? E primul pe lista noastră de achiziţii! E un lider adevărat şi ne poate ajuta enorm. Eu nu cred că el va juca în Ghencea, dar şi noi trebuie să facem nişte eforturi pentru a-l aduce. Îl mai vreau şi pe Junior Moraes! Cu ei doi Rapid va fi foarte puternică.

- Copos îl doreşte pe Maftei înapoi?
- Normal! Sînt sigur că şi dumnealui vrea binele acestei echipe.


2 milioane de euro plus TVA e preţul lui Junior Moraes fixat de Pădureanu. Maftei e evaluat de Unirea la 500.000 de euro


"Sînt sigur că la finalul sezonului vor fi pe podium două formaţii din Bucureşti. Steaua e cel mai puternic adversar! Am spus-o mereu, dar acum e şi mai bună după venirea lui MM"
Marius Şumudică, antrenor Rapid


Bozo are dosar penal
Joi, grăbindu-se spre Pro Rapid, Vladimir Bozovici (29 de ani) a fost oprit pentru că a fost surprins de aparatul radar cu 71 de kilometri la oră, cu 21 mai mult decît limita de viteză din acea zonă. Problemele au început cînd i s-au solicitat actele. Bozo nu-şi înmatriculase maşina, deşi autorizaţia provizorie de circulaţie îi expirase încă din luna septembrie. Astfel, poliţiştii i-au întocmit acestuia dosar penal. Momentul a fost surprins de paparazzii de la Cancan.

Revine Marius!
Chiar dacă medicii au crezut iniţial că Marius Constantin (26 de ani) a suferit o ruptură musculară în partida de la Tîrgu Mureş (0-1), stoperul giuleştean va reveni de mîine la antrenamente. Pînă la urmă, accidentarea sa nu a fost atît de gravă, fiind vorba de o simplă întindere musculară. "Mă bucură acest lucru, avem nevoie de el. E o veste bună", a spus Şumudică.

Coman se gîndeşte să plece
Dani Coman spune că e gata să lase Rapidul în iarnă, dacă i se spune că nu mai e nevoie de serviciile sale: "În cazul în care se consideră că nu mai sînt folositor, îmi fac bagajele şi plec". "Robocop" e supărat că fanii sînt de partea lui Bornescu: "Chiar dacă m-au înjurat în trecut, sincer, le-am simţit lipsa cu U Cluj". Preşedintele executiv Dinu Gheorghe a comentat ironic: "Să plec eu pentru că i-am adus concurenţă lui Bornescu? Şi el, şi Coman sînt la fel de buni. Ambii trebuie să accepte situaţia. Ştiu că e greu, dar e în interesul clubului".


Inbox

- Dinu "Vamă": "Fotbalul fără spectatori e trist! Trebuie să se găsească alte metode pentru a ne pedepsi, nu să se interzică accesul suporterilor. Chiar şi domnul Dragomir mi-a spus că e urît fără fani în tribune".
- Majoritatea jucătorilor rapidişti au profitat ieri de ziua liberă oferită de Şumudică şi s-au strîns la Spadacio acasă pentru a-l sărbători pe brazilian. Sud-americanul a împlinit marţi 30 de ani şi şi-a cinstit colegii.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.