Ciclism

Şoc în lumea ciclismului « Vezi declaraţiile unui fost ciclist despre dopaj şi despre cum scăpau de controale! :O

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Un fost rutier, aflat sub protecţia anonimatului a oferit o declaraţie - şoc unei emisiuni de televiziune din Italia, "Striscia la Notizia",în care a povestit modul în care se dopa pe vremea cînd concura, adăugînd şi detalii despre felul în care scăpau de controalele anti-doping.

"Am folosit de-a lungul carierei EPO, cortizon şi testosteron. Ne injectam hormoni de creştere precum animalele", a spus acesta în interviu.

Fostul ciclist a recunoscut că a început să se dopeze încă de la începutul carierei. "Atunci cînd eşti amator, poţi cumpăra substaţele de la farmacie", a adăugat italianul.

"E ca şi cum un om obişnuit ar lua un medicament pentru răceală, o aspirină, iar dacă rezultatul nu este cel scontat, se măreşte doza gradat", a spus fostul ciclist.

El a povestit cum evita controalele anti-doping, fără să fie depistat pozitiv vreodată. "Luam bicarbonat diluat, înainte de a ajunge la finalul unei competiţii sau înainte de controale. De asemenea, la controale, aveam o substanţă pe care o ţineam mascată printre boabe de orez şi pe care o aplicam pe vîrful penisului pentru a modifica rezultatele testelor de urină", a mai spus fostul rutier.

Vezi aici declaraţia rutierului italian!

foto: as

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.