Tenis

Turneul BCR Open România s-a mutat în aprilie, în debutul sezonului de zgură! Va atrage nume mari ale tenisului?

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Din 2012, turneul ATP de la Bucureşti, BCR Open România, va avea loc la sfîrşitul lunii aprilie, după o serie de nouă ani în care s-a desfăşurat în ultima săptămînă a lunii septembrie.

Această decizia face parte dintr-un set de măsuri luate de Board-ul ATP cu scopul de a scurta programul competiţional. Astfel, competiţia de categoria ATP 250 va debuta pe 23 aprilie, în acelaşi timp cu turneul de Barcelona.

Mutarea este cu atît mai importantă, cu cît turneul se va desfăşura, aşa cum era normal, în timpul sezonului de zgură care debutează la începutul lunii aprilie, iar acest lucru poate favoriza participarea mai multor nume importante din lumea tenisului. În plus, BCR Open România va reprezenta un turneu important de pregătire în vederea participării jucătorilor la Roland Garros, competiţie care va avea loc în perioada 28 mai - 10 iunie, în 2012.

De-a lungul celor nouă ani, turneul de la Bucureşti avea marele dezavantaj de a fi organizat în mijlocul perioadei de ciment, imediat după Grand Slam-ul de la US Open, iar din această cauză, la startul competiţiei se aflau nume mai puţin importante.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.