Liga 1

Cine stă în genunchi şi cine în picioare » MM a început ordinea la Steaua

Articol de Remus Răureanu, Ionuţ Petrişor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Mihai Stoica a revenit la Steaua cu reguli noi, agresiv faţă de adversari, dar cu acelaşi talent actoricesc MM Stoica : "Am hotărît să revin, avînd garanţia că voi fi respectat, ca şi în primul mandat" (video)


A promis să-şi tatueze controversatul motto care sugera că nu va mai lucra cu Becali: "Mai bine să mori în picioare decît să trăieşti o viaţă în genunchi"

A stat la masă între Duckadam şi Argăseală. Ultimul, pe care MM l-a jignit în cîteva rînduri, a rîs la toate glumele lui Stoica şi s-a strîmbat cînd managerului îi erau adresate întrebări incomode


Mihai Stoica s-a întors în Ghencea cu o conferinţă de presă la care s-a comportat ca Jerry Seinfeld. Cu monologuri amuzante, din care era scos doar de întrebările reporterilor. Atunci arăta nervos, convins şi el că nu e nimic în neregulă în reluarea colaborării cu Becali, cu care acum un an se înjura la TV: "Gigi mi-a oferit garanţia că mă va respecta aşa cum a făcut-o şi la primul mandat al meu! Acum o lună l-am refuzat fiindcă simţisem o urmă de ironie în vorbele lui despre mine. Ironia a dispărut şi aşa am acceptat să mă întorc. După ce am mai cunoscut şi alţi proprietari de cluburi, pot să spun că e uşor de lucrat cu Becali. Patronul nostru va dezvălui, probabil, în presă toate secretele, dar ăsta e el, nu-l mai schimbă nimeni".

A spus că e emoţionat, "mai tare decît eram în 2002". A căutat să vorbească rar, a privit în jos, spre masă şi spre microfoane: "În mod normal, mă simt confortabil în faţa camerelor TV. De data asta, am emoţii mari... Bine măcar că microfoanele sînt în culori care-mi plac, nu sînt combinaţii enervante".  MM Stoica: "Am mai avut oferte avantajoase financiar, dar am decis sa ma intorc pentru ca am nevoie de Steaua" (video)

Argăseală l-a asistat fericit
MM a vorbit după Duckadam şi după Argăseală, care îl încadrau la masa din sala de conferinţe. Pe al doilea, preşedinte al CA, Stoica l-a jignit des în apariţiile TV care au urmat plecării lui de la Steaua, produsă acum trei ani. A trecut Argăseală peste umilinţă? Da! Ieri a rîs la toate glumele noului manager, s-a strîmbat la întrebările din sală adresate lui MM, dar care i se păreau incomode.

Cînd MM a avut nevoie, preşedintele i-a suflat răspunsuri. "Da, exact! Uite cum zice Vali...", a rîs şi Stoica. Apoi a încercat "să-l scoată" pe Argăseală: "Au mai fost discuţii între noi, aşa e. Dar se mai întîmplă". A promis că nu mai vrea conflicte, scandaluri televizate, dar a rezistat numai cîteva secunde: "Se trezeşte bestia din mine cînd văd că Adrian Matei îl critică pe Romeo Surdu! Matei să-şi facă un control şi să nu se mai autopropună antrenor la Steaua!".

"Dansăm pe o bîrnă care nu e fixă"
Noul şef din Ghencea a vrut să-l liniştească şi pe Lăcătuş, dar discursul a fost mai degrabă critic faţă de situaţia în care se află echipă: "Păcat că Marius nu e lîngă noi acum, dar e pe teren, la antrenament, că are meci greu. Dar, ca să opresc speculaţiile, vă spun clar: acum nu se pune problema să schimbăm antrenorul! Dacă mai avem şanse la titlu? Aflăm după meciul cu CFR Cluj. Adevărul este că e destul de greu să mai fim campioni. Steaua a ajuns în situaţia unui gimnast care merge pe o bîrnă. Bîrna pare fixă, dar la capetele ei sînt şase inşi care o zgîlţîie întruna".  MM Stoica: "Acum 20 de ani, m-am ascuns după o sobă, să aud cum vorbesc marii fotbalişti ai Stelei" (video)


MM despre...

faptul că a refuzat postul de manager cu o lună în urmă citîndu-l pe Mussolini, "mai bine să mori în picioare decît să trăieşti o viaţă în genunchi": "N-am încălcat acest citat pe care-l aveam ca motto pe blog! O să mi-l tatuez chiar, ca să vă convingeţi toţi de asta! Gigi mi-a promis respect, de aceea am acceptat oferta lui" MM Stoica: "Am vrut neapărat să lucrez cu Ioan Ovidiu Sabău, atunci cînd am avut ofertă de la U Cluj" (video)

căpitanul Stelei: "Am vorbit cu Tănase şi i-am explicat principiile pe care le văd eu la un purtător al banderolei. E adevărat, în trecut am zis că-l consider pe Tătăruşanu un bun căpitan. Am o simpatie faţă de Ciprian"

criticile adresate unora dintre fotbalişti cît a fost analist TV: "Atunci eram ziarist, deci neutru. Le-am zis băieţilor că a fost mai bine aşa, deoarece am putut vedea din exterior situaţia clară"

momentul în care a fost contactat să revină la Steaua: "Gigi m-a sunat după meciul cu Gaz Metan. Sincer, mă aşteptam. Am mai avut oferte şi de la alte cluburi, dar m-am întors fiindcă, scuzaţi-mi lipsa de modestie, Steaua are nevoie de mine"

motivul pentru care e stelist: "Acum peste 20 de ani, marea echipă a Stelei, cîştigătoare a Cupei Campionilor, a jucat la Galaţi. Eu m-am pitit după o sobă din vestiarul lor, ca să-i aud vorbind. Era iarnă, frig... Am avut noroc cu soba aia!"

relaţia cu suporterii: "Fac un apel disperat către suporteri, să vină cu toţii la meciul cu CFR Cluj, esenţial pentru echipă! Fanii Stelei să înveţe de la cei ai Rapidului, care-şi încurajează favoriţii indiferent de context!" MM Stoica: "Suporterii stelişti să ia exemplu de la cei rapidişti, care şi-au încurajat exemplar echipa în Giuleşti" (video)

prima decizie pe care a luat-o: "Am discutat şi cu Marius, şi cu jucătorii şi am stabilit că echipa va rămîne în cantonament după meciuri"

lupta pentru titlu: "Rapid mi se pare favorita principală. Steaua? Să discutăm despre titlu în situaţia asta ar fi un pic deplasat"

plecarea lui Apostol: "Am fost aproape să-l conving pe Iulian să rămînă, dar nu a acceptat din cauza reacţiei pe care suporterii au avut-o faţă de el. A fost contestat şi de aceea e supărat"


Rămîne şi la DigiSport
MM nu renunţă la cariera din televiziune nici după ce a acceptat oferta lui Gigi Becali. Va continua să colaboreze cu DigiSport. Următoarea emisiune o are joi, o avancronică a etapei din campionatul Franţei.

"Eu conduc clubul, nu MM"
Gigi Becali a ţinut ieri să precizeze că Mihai Stoica nu va avea putere discreţionară de decizie. "Eu conduc clubul acum, nu Mihai Stoica. Nu va mai fi ce a fost cînd Piţurcă avea putere la Steaua şi eu nu aveam deloc. În ce priveşte competenţa sportivă, cea mai mare încredere o am în Mihai. El cunoaşte mai bine meseria la unele lucruri şi el va face propuneri, iar eu voi decide dacă le iau sau nu în calcul", a declarat Becali.

MM ironizează Craiova
În chiar ziua în care a susţinut prima conferinţă de presă ca manager al Stelei, MM a lansat săgeţi în direcţia unuia dintre adversarii săi, Victor Piţurcă. "Pînă la meciul cu Craiova noi mai avem 3 jocuri şi nu ne gîndim încă la acea întîlnire, dar văd că cei de la Craiova deja vorbesc despre jocul cu Steaua. E şi normal, deoarece pentru Universitatea meciurile se împart în două categorii: meciul cu Steaua şi meciurile cu celelalte echipe.

Ciocolată roş-albastră
Conducerea Stelei a încheiat o colaborare cu o firmă de dulciuri şi de la mijlocul acestei săptămîni fanii trupei din Ghencea pot găsi diverse produse tradiţionale pentru Sărbătorile de iarnă cu ambalaje în culorile clubului (foto): minge din ciocolata cu lapte "Steaua", panettone tradiţional, tort de ciocolată cu alune, arahide pralinate, caramele asortate.

"Viceprimarul nu e sănătos"
Mihai Stoica despre incidentul cu viceprimarul din Tg. Mureş, care l-a acuzat pe MM că a făcut un gest obscen, cu mîna la prohab. "Am întrebat un prieten de-ai mei din Tg. Mureş de ce inventează viceprimarul acele acuzaţii şi mi-a zis că din dorinţa de a apărea la TV. I-am zis <<OK, şi-a atins scopul, să fie sănătos>>, la care el mi-a replicat: <Tocmai asta e problema, că nu prea e>!".


INBOX

- Mihai Pintilii a comentat ieri un posibil transfer la Steaua: "Sincer, îmi doresc să continuu acest proiect la Pandurii. Am mai fost la Steaua acum vreo 3 ani şi ştiu cum e".
- Novak Martinovici a absentat la Tg. Mureş din cauza unei accidentări, însă staff-ul medical speră ca pînă duminică seara, la ora meciului cu CFR, să-l facă apt de joc.
- De joi, fanii Stelei îşi pot achiziţiona bilete la derby-ul cu CFR. Cele mai mici preţuri la tichete sînt la peluze - 10 lei şi la tribuna a II-a - 20 lei.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.