Liga 1

Bănel şi-a răscumpărat şi şi-a transferat fratele » A plătit 20.000 €

Articol de Dan Udrea, Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Stelistul l-a cumpărat de la Conpet Ploieşti pe Stelian Nicoliţă şi l-a legitimat la Avîntul Cireşu, din liga a patra


Bănel Nicoliţă e cel mai vechi de la Steaua şi, dacă el nu este vîndut în străinătate, a intrat pe piaţa transferurilor mutîndu-şi fratele. Stelian, 20 de ani, a fost salvat de fratele lui de la Conpet Ploieşti, unde era nemulţumit. Bănel a plătit suma de transfer şi l-a legitimat la Avîntul Cireşu, din Liga a patra brăileană. "În jur de 20.000 de euro a fost preţul", povestesc şefii de la Conpet.

Antrenorul de la Cireşu, Ionel Ivan, e prieten cu fotbalistul Stelei: "Stelian joacă pe acelaşi post, mijlocaş dreapta şi să ştiţi că e băiat serios, adică nu e cu şpriţul. De fapt, nici Bănel nu le-a avut p-astea niciodată, cu băutura, cu femeile". De ce a insistat Nicoliţă cel mare să-şi ducă fratele la Cireşu? "Ăia de la Conpet şi-au cam bătut joc de el. Acum are ocazia să lucreze iar cu mine, că de aici a plecat acum patru ani. O să ajungă jucător bun şi Stelian!", e convins Ivan, care l-a pregătit şi pe Bănel acum zece ani. 


140.000 de euro pe an cîştigă Bănel Nicoliţă la Steaua, sumă la care se adaugă primele de joc


"Fotbalul mi-a dat tot: bucuria de a juca, plăcerea de a trăi o viaţă decentă şi mîndria de a-mi putea ajuta familia cu bani"
Bănel Nicoliţă, mijlocaş Steaua

"Bănel a plătit tot, el s-a ocupat de transferul lui Stelian. Nici nu s-ar fi putut altfel, că noi sîntem oameni săraci, n-avem bani"
Ionel Ivan, antrenor Avîntul Cireşu


L-a vrut Rapidul
Stelian Nicoliţă a fost remarcat de Rapid acum patru ani şi s-a aflat foarte aproape să semneze cu giuleştenii. Dinu Gheorghe era şi atunci preşedinte în Grant, dar a renunţat să-l mai ia pe fratele lui Nicoliţă, din cauza preţului pe care l-a cerut Conpet şi pe care l-a considerat exagerat pentru un puşti de nici 17 ani.

Îşi ajută toată familia
Bănel Nicoliţă nu-l sprijină doar pe fratele lui fotbalist. El le-a schimbat viaţa tuturor membrilor familiei, din momentul în care a ajuns să cîştige bani mulţi din fotbal. În urmă cu şase ani, mama şi fraţii lui Bănel trăiau într-o casă din chirpici, la Făurei. Stelistul s-a ocupat să construiască o casă nouă pentru familia lui.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.