Campionate

OMUL MECIULUI » Maestrul Pep

Articol de Constantin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Guardiola a ghicit din start strategia lui Mourinho şi l-a taxat


La originea diferenţei uimitoare de pe "Camp Nou" a stat, în primul rînd, Pep Guardiola. Antrenorul Barcelonei a gîndit perfect meciul. A fost conştient că are jucători mai experimentaţi - dincolo, de exemplu, puştiul Mesut Ozil s-a pierdut sub presiunea partidei - şi a mizat pe acest lucru.

În ajutor i-a venit defensiva sinucigaşă a madrilenilor, neaşteptat de avansată în tentativa de a bloca jocul lui Xavi şi Iniesta. Cu o viteză în plus, catalanii au profitat însă de această aşezare. Şi-au sufocat adversarul şi l-au lovit prin verticalizări fulgerătoare. Groggy, Real nu a fost în nici un moment în stare să-şi revină fiindcă Pep şi-a ţinut oamenii permanent în priză, într-un presing total. Iar după fiecare gol el s-a bucurat ca un copil şi într-o revanşă faţă de Mourinho, care-l eliminase cu Inter în semifinalele precedentei Ligi.


5 victorii din atîtea meciuri are Guardiola contra Realului, o premieră pentru un tehnician în istoria El Clasico

464 de partide are Mourinho ca antrenor; niciodată nu a pierdut cu 5-0

17 ani trecuseră de la precedenta victorie cu 5-0 a Barcelonei în faţa Realului


Au cerut penalty
Fază controversată în minutul 38. Scăpat în careu, Ronaldo a căzut din duelul cu Valdes, intrat în plonjon cu mîinile. "Marca" susţine că trebuia să se acorde penalty pentru Real, deoarece portarul Barcelonei l-a atins pe madrilen. Reluările nu au adus edificări.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.