Europa League

Sfaturile tradiţionale: "Atenţie la treptele din Ghencea şi la hoţii din Bucureşti!"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

A devenit o regulă ca, la o excursie pentru un meci de fotbal în România, suporterii oaspeţilor să fie avertizaţi cu privire la pericolele care îi pîndesc sau la lucruri care ţin de siguranţa corporală pe stadion. Exemplele recente sînt meciul Steaua - Motherwell (2009), CFR - Bayern şi CFR - Basel (ambele 2010).

Pentru partida dintre Steaua şi Liverpool s-a aplicat un parţial copy-paste după aceste norme, la care s-au mai adăugat cîteva suplimentare.

Iată cîteva dintre sfaturile date englezilor care vor să vină la Bucureşti, postate pe site-ul oficial al lui Liverpool, la recomandarea Ambasadei Marii Britanii de la Bucureşti:


1. În unele baruri şi restaurante din Bucureşti se va încerca să se profite de pe urma turiştilor, de aceea este recomandat ca întotdeauna să cereţi să vedeţi preţurile înainte de a comanda mîncarea şi băutura

2. Fiţi atenţi cînd urcaţi şi coborîţi scările din sectorul rezervat, deoarece sînt abrupte, slab iluminate şi nu sînt prevăzute cu bară de ţinere pentru mîini

3. Dacă luaţi taxiurile în Bucureşti, folosiţi doar maşini care afişează numele companiei şi asiguraţi-vă înainte de a vă urca de tarifele percepute.

4. Fiţi atenţi la hoţii de buzunare şi la bagaje în locurile aglomerate, în special lîngă casele de schimb, hoteluri sau în transportul public

5. Să aveţi grijă, pentru că acţionează grupuri de hoţi care se dau drept poliţişti care vor să vă verifice identitatea, timp în care complicii lor vă fură bijuteriile sau ceasurile.

Totuşi, pe site-ul britanicilor este trecută şi o propoziţie în care scrie că "la ultima vizită făcută pe stadionul Steaua, în luna februarie (n.r. la meciul Urziceni - Liverpool), nu s-au produs incidente"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.