Liga 1

Tupeu de puşti » Braşoveanul Chipciu e una dintre marile revelaţii ale turului de campionat

Articol de Radu Oprişan  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Exilat de Răzvan Lucescu la Brăila, mijlocaşul de 21 de ani s-a întors la echipa de sub Tîmpa şi a uimit în meciurile cu echipele mari ale Ligii 1


A dat un gol "obraznic" Rapidului, lob peste Coman, şi a jucat excelent. Făcuse acelaşi lucru şi împotriva lui Dinamo. Alex Chipciu a devenit noua perlă a lui FC Braşov şi poate doar gălăţeanul Rîpă, convocat la "naţionala mare", l-ar detrona din postura de revelaţie a turului.

La numai 21 de ani, are o poveste spectaculoasă. S-a întîlnit de două ori cu senzaţia pe care o trăieşti cînd eşti dat afară. Dar şi cu oameni care au avut încredere în el. A fost remarcat şi de antrenorii "naţionalelor" de juniori, unde are peste 30 de selecţii, inclusiv la lotul de tineret al lui Emil Săndoi.

"Copilul" lui Vamă
Dinu Gheorghe a auzit de Chipciu pe vremea cînd juca la Sporting Piteşti, în 2004. I-a intuit potenţialul şi a vrut să îl ia la Rapid, însă între timp a demisionat. Dar l-a direcţionat către FC Braşov. 15.000 de dolari a costat la acea vreme noua vedetă a "Steagului".

Răzvan l-a dat afară
Unul dintre puţinele momente în care cuplul Dinu Gheorghe - Răzvan Lucescu a avut idei diferite i-a venit prost lui Chipciu. Preşedintele l-a plăcut, antrenorul, nu. Braşovul juca în Divizia B cu un junior în teren şi actualul selecţioner l-a preferat pe Sburlea. În consecinţă, Chipciu a ajuns la Forex, apoi la Brăila. S-a întors la Braşov anul trecut, cînd Lucescu era deja la "naţională".


"Răzvan nu a greşit. Alex nu juca mare lucru atunci, era bun doar cu mingea la picior, nu în fiecare moment al jocului"
Daniel Isăilă, antrenor FC Braşov


Isăilă e exigent

Antrenorul care l-a titularizat, Isăilă, îşi dozează laudele vizavi de Chipciu: "Mai e mult pînă departe. Alex alternează, are jocuri bune şi altele penibile. E necopt. Joacă bine cu echipele mari, dar alte ori, e zero, penibil. Calităţi? Forţă bună, viteză, şut, foloseşte ambele picioare. Ce sfat îi dau? Să pună fundu' la treabă!"


"Isăilă egal Răzvan"

Puştiul de la Braşov e fascinat de antrenorul său, despre care crede că e la fel de talentat ca Lucescu junior


- Alex, ne-am lămurit că nu te gîndeşti la nici un transfer.
- Da, deocamdată mă bucur de ce trăiesc la FC Braşov. De tot ce mi se întîmplă. Vreau să scăpăm de la retrogradare.

- Ce model ai ca jucător?
- Nu vreau să intru în poveşti dintr-astea. Ştiu că am învăţat multe din vestiar, de la Cătălin Munteanu, Ilyes, Măldărăşanu.

- OK, ce antrenor te-a marcat?
- Păi, nici nu am avut mulţi. Răzvan, Moldovan, Isăilă, care e excelent pregătit şi la fel de talentat ca Lucescu. Şi nu exagerez!


4 goluri în 18 partide jucate în prima Ligă a bifat Chipciu pînă în acest moment

1.500 de euro e salariul lunar al lui Chipciu, care mai are contract cu FC Braşov pînă în anul 2013

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.