CM 2010

Barack Obama critică FIFA: "Cred că este o decizie greşită să acorzi Qatarului dreptul de a organiza Mondialul din 2022"

Barack Obama

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Preşedintele SUA, Barack Obama, a declarat, joi, în faţa jurnaliştilor, că FIFA a luat "decizia greşită" acordînd Qatarului dreptul de a organiza turneul final al Cupei Mondiale din 2022, în detrimentul Statele Unite ale Americii.

"Cred că este o decizie greşită", a reacţionat Obama, după anunţul făcut de FIFA.

La rîndul său, preşedintele Federaţiei de Fotbal din SUA (US Soccer), Sunil Gulati, s-a declarat extrem de dezamăgit. "Evident, sîntem extrem de dezamăgiţi. Faptul că am fost la un pas de succes, este greu de acceptat. Înfrîngerea este un pas înapoi în încercarea de a promova acest sport în viitor", a mai spus Gulati.

Qatar va organiza ediţia din 2022 a turneului final al Cupei Mondiale de fotbal, potrivit votului exprimat, joi, la Zurich, de cei 22 de membri ai Comitetului Executiv al FIFA.
Celelalte candidate pentru găzduirea turneului final al CM din 2022 erau SUA, Australia, Japonia şi Coreea de Sud.
Candidatura SUA a ajuns pînă în turul patru al scrutinului, cînd a pierdut, cu opt voturi, în favoarea Qatarului, care a primit 14 voturi, informează Mediafax.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.