Anchetele Gazetei

Chivu, performanţe notabile după victoriile în Ancheta GSP » Oficial îi merge bine!

Articol de George Ştucan  —  duminică, 05 decembrie 2010

Cristian Chivu, 30 de ani, a reuşit performanţe notabile la club după fiecare dintre cele două victorii în Ancheta GSP, în 2002 şi 2009


Căpitanul "naţionalei" a reuşit un transfer spectaculos la Ajax, în 2003, şi a bifat o triplă legendară cu Inter, în 2009, ambele momente venind după ce cîştigase în topul Gazetei


Victoriile din Ancheta Gazetei i-au purtat noroc lui Cristi Chivu! În anul imediat următor după cucerirea fiecăruia dintre cele două trofee de cel mai bun fotbalist român, cariera fundaşului lui Inter a intrat pe o pantă ascendentă.

Transferul la Roma: 18 milioane de euro
După ce în 2000, an în care impresionase la Euro, a terminat pe locul al doilea, iar în 2001 a ocupat ultima poziţie a podiumului, în 2002 a fost rîndul lui Chivu să-şi adjudece titlul de cel mai bun fotbalist român.

Anul imediat următor, căpitanul lui Ajax la acea vreme devenea cel mai scump jucător român. AS Roma le-a plătit "lăncierilor" suma de 18 milioane de euro! El a evoluat pe Olimpico timp de patru sezoane, înainte de a fi transferat la Inter pentru 16 milioane de euro.

La Inter, "triplă" istorică
În 2009, titlul de campion cucerit cu Inter l-a plasat din nou pe Chivu în preferinţele votanţilor în Ancheta Gazetei.

După Revelion, "tricolorul" a obţinut o performanţă istorică la echipa de club. Şi-a adăugat colecţiei de trofee, rînd pe rînd, titlul de campion în Serie A, Cupa Italiei şi Liga Campionilor. Singura decepţie a lui Chivu în 2010, aşa cum chiar el a spus-o, a fost ratarea prezenţei la Mondialul sud-african cu "naţionala" României.


Ascensiune după succesele din Ancheta GSP

2002 - cîştigă în ancheta Gazetei
2003 - trece de la Ajax la Roma: devine cel mai scump jucător român al momentului

2009 - locul 1 în Ancheta GSP
2010 - obţine trei succese memorabile cu Inter: Serie A, Cupa Italiei, Champions League


8 prezenţe în topul Gazetei a strîns Chivu, începînd cu anul 2000: loc 1 - de două ori, loc 2 - de patru ori şi loc 3 - de două ori


Şi prima apariţie a fost cu noroc
În 1999, Chivu s-a transferat de la Craiova la Ajax pentru un milion de dolari. Evoluţiile bune l-au propulsat la "naţională", pentru care a evoluat în toate cele patru jocuri de la Euro 2000. Şi în care a şi marcat o dată, în poarta Angliei! La finalul lui 2000, a pătruns pentru prima dată în topul Anchetei GSP, terminînd pe poziţia a doua, după Hagi. În anul imediat următor, cariera lui Chivu a primit un impuls: a fost numit căpitanul lui Ajax Amsterdam.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.