Liga 1

Dinamo n-a putut repara la pauză tot ce a stricat în prima repriză » Puncte duse pe apa sîmbetei

Articol de Justin Gafiuc  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Pe o ploaie continuă şi agasantă, "cîinii" au revenit de la 0-2 la 2-2, rezultat care-i îndepărtează şi mai mult de titlu Vezi rezumatul partidei Dinamo - Astra Ploieşti 2-2! (video)


Cehul Radek Oprsal s-a bătut cu ofensiva dinamovistă condusă de Adrian Cristea (nr. 20), dar a contat şi în atac. Aseară, el a marcat primul gol în România, după ce nu mai înscrisese într-un meci de campionat din 2003, pe cînd juca la Inter Bratislava

Dinamo a ajuns la minus la "adevăr după ce au revenit cu greu de la 0-2 în faţa ploieştenilor: obsesia titlului e tot mai departe


Chiar dacă aseară, în Ştefan cel Mare, s-au rupt norii, iar ploaia şi vîntul au creat un miniinfern, n-a fost chiar un motiv de plîns pe umerii jucătorilor. La cîte sute de mii de euro încasează unii cu absenţe nemotivate în cariera de fotbalist, măcar să înfrunţi un pic de frig şi o rafală mai tăioasă în vîrful nasului! E, pînă la urmă, doar un risc asumat al meseriei.

Iar prahovenii au depăşit mai repede acest obstacol al naturii, au jucat perfect rolul outsiderului şi au desenat o primă repriză de manual. Asta înseamnă eficienţă maximă, cu două faze de poartă şi două goluri, care i-au sedat pe cei 11 tipi în alb şi roşu, încălţaţi parcă toţi cu ghetele pe invers timp de 45 de minute.

Două atacuri, două goluri
Japonezul Takayuki a dat întîi lovitura din marginea careului (15), cu un şut în stînga lui Dolha, la capătul unei faze în care defensiva lui Andone a bîlbîit secunde la rînd şansa de a îndepărta pericolul. Apoi, Oprsal a făcut 2-0 cu un voleu prins pe o respingere amară a lui Alexe (38). Între reuşitele prahovenilor şi-a făcut loc doar o lovitură liberă a "cîinilor", şut al "Prinţului" boxat de Cătălin Grigore (35). Plus o presiune confuză a gazdelor, cu atacuri duse de-a latul, joc de pase oprit invariabil în mocirlă şi curaj zero pentru şuturi de la distanţă, armă greu de contracarat de portari pe o ploaie torenţială.

Respiră de la 11 m
Dinamo a intrat abrupt în meci abia după pauză. Probabil efectul glasului ridicat al lui "Fălcosului" în vestiar, dar şi al neglijenţei lui Takayuki: fault în careu asupra lui Alexe şi penalty transformat de Munteanu (58). Ca de obicei în acest sezon, campioana loviturilor de la 11 m e resuscitată de la punctul cu var şi ştie să profite imediat de moment spre a produce chiar egalarea.

Cristea al Biancăi a luat la rînd trei ploieşteni şi portarul, creionînd un gol care a mai încălzit un pic sufletele îngheţate ale "nebunilor" din tribună. Şi cu asta punct, înapoi la lălăiala din primul mitan. E drept, acum şi pe un teren complet inamic oricărei încercări ofensive. Dar vor mai înţelege asta şefii cu freza uscată din birouri atunci cînd vor vedea şapte puncte-lumină distanţă faţă de lider?

"La pauză, în vestiar era <ha-ha-ha>, iar în debutul reprizei secunde am fost <la-la-la>! Am comis greşeli defensive inadmisibile"
Tibor Selymes, antrenor Astra

"La cum joacă, Dinamo îşi merită locul în clasament!"
Adrian Mihalcea, atacant Astra

"Se plîng dinamoviştii că nu şi-au luat banii?! S-o lase mai moale, că alţii n-au văzut vreun cent de prin septembrie sau august!"
Ioan Becali, ex-impresar


"În sufletul lor, jucătorii simt că jucăm prost. Nu sîntem în regulă cu mintea, nu sîntem liniştiţi. În prima repriză nu am avut nici măcar o ocazie!"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

"Am egalat după acel penalty după o imprudenţă a lui Takayuki, plus acea acţiune a lui Cristea, la care Goian a arătat ca un pieton în staţia de tramvai" :)
Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo


Au cerut eliminare la Goian
Dinamoviştii au solicitat cartonaş roşu la Lucian Goian (foto), în minutul 54, cînd fundaşul Astrei l-a lovit cu cotul în cap pe Marius Niculae şi i-a spart arcada. "Centralul" Prodan i-a arătat însă doar "galben", stîrnind furia gazdelor. Două minute mai tîrziu, arbitrul a acordat corect penalty la intervenţia din spate a lui Takayuki asupra lui Alexe.

Moţi s-a rupt
Andone a fost nevoit să-l înlocuiască pe Cosmin Moţi în minutul 73 cu Adrian Scarlatache. Cu trei minute mai devreme, Moţi se accidentase la piciorul drept după un duel cu un fotbalist al Astrei. La faza imediat următoare, Ando era să-l piardă şi pe Dragoş Grigore, care a fost călcat de un adversar pe piciorul drept.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.