Liga 1

Marius Niculae: "Doamne, fereşte să nu ajungem mai jos!"

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  luni, 06 decembrie 2010

Marius Niculae se simte frustrat de situaţia în care a ajuns Dinamo.



- Marius, nu e prea mult să ajungeţi după 18 etape la -1 în clasamentul adevărului?
- Ca şi cum nu era ruşinea mare că sîntem pe 6 sau 7, pe cît om mai fi... Nu ne fac cinste toate aceste rezultate negative. Ne dor toate eşecurile, e frustrant că am ajuns o echipă de pluton. Doamne, fereşte să nu ajungem şi mai jos de atît! Tot timpul spunem că <la anu', la anu', să vezi ce-o să facem la anu'!>". E frustrant, în ritmul ăsta n-o să facem performanţă.

- Şi ce este de făcut ca să nu mai fiţi în situaţia de acum?
- Important e să încercăm să batem în fiecare meci, să nu ne mai gîndim la cîştigarea campionatului.

- Mai aveţi şanse la titlu?
- Speranţa moare ultima, dar, realist vorbind, diferenţa e mare faţă de Oţelul. Problema mai mare e că nu sîntem siguri că obţinem noi numai victorii pe linie!

- Se înţelege că aţi ajuns să vă fie frică şi de meciul cu Sportul, de etapa viitoare.
- Teoretic, n-ar trebui să ne fie, însă sîntem obligaţi să ne luăm măsuri de siguranţă. Dacă n-o batem nici pe Sportul, o să fim crucificaţi! Chestia e că după aceste sincope, ne-a luat lumea la ochi şi au prins şi alţii curaj. Astra, de exemplu, a ajuns de două ori la poartă şi ne-a dat două goluri.

- Cum vă simţiţi părăsiţi şi de suporteri?
- Am crezut că avem terenul suspendat cu Astra! Trebuie înţeleşi şi fanii, dar pe noi ne motivau cînd erau cu miile, chiar dacă ne înjurau. Apostrofările lor ne fac mai mult bine decît absenţa lor. Joci altceva cu stadionul plin, decît cu 99 de oameni, cărora le mulţumim că au îndurat frigul să ne vadă cu ploieştenii.


"Toţi greşim, nu doar unii. Nu ne concentrăm la faze simple. Nu învăţăm deloc din eşecurile trecute. Măcar sănătoşi să fim pe viitor!"
Marius Niculae, atacant Dinamo

"Nici nu ne răzbunăm pe şefi că sînt întîrzieri salariale, nici nu ne gîndim la transferuri. Ar fi o tîmpenie să ne acuze cineva de chestiile astea! Atît putem acum"
Marius Niculae, atacant Dinamo


Dănciulescu, supărat
Ionel Dănciulescu împlineşte astăzi 34 de ani, dar sărbătoarea golgeterului dinamovist e tristă. Fotbalistul nu e folosit în formula de start şi joacă doar pe finaluri de meci. Corbu' a marcat de două ori în campionat, iar de la iarnă ar putea să meargă fie la Tirgu Mureş, fie la U Cluj.

Doborîţi de accidentări
Semieşecul cu Astra a creat şi victime în lotul roş-albilor. Moţi a ieşit şchiopătînd în minutul 73, avînd mari dureri musculare. Şi Torje s-a ales cu o întindere. Alţi 5 fotbalişti, Rubio, Adrian Cristea, Marius Niculae, Alexe şi Cătălin Munteanu, au acuzat probleme cu musculatura din cauza condiţiilor meteo. De aceea şefii vor ca meciul de sîmbătă, cu Sportul, să se amîne pentru 2011. Jucătorii au şi o altă versiune: "La cum evoluăm, riscăm să dăm cu stîngu' în dreptu' şi cu <lanterna> Ligii 1!".

Come-back Bratu
Atacantul Florin Bratu revine de astăzi în proprietatea dinamoviştilor, întrucît Litex Loveci, clubul la care a fost împrumutat din vară, nu doreşte să-i prelungească şederea în Bulgaria. Nici "Mitraliera" nu vrea să continue în ţara vecină. Aşa cum Gazeta de duminică a informat, fotbalistul de 31 de ani va decide împreună cu conducerea "cîinilor" dacă va continua în Ştefan cel Mare sau va da curs unei alte oferte din străinătate.


- Dinamoviştii sînt lideri detaşaţi la loviturile de departajare. După penalty-ul obţinut de Alexe şi transformat de Cătălin Munteanu, "cîinii" au ajuns la 11 lovituri de pedeapsă în acest sezon, dintre care 9 au fost transformate.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.