Handbal

Oana Şoit: "Am refuzat Spania pentru România!"

Articol de Marian Ursescu  —  marţi, 07 decembrie 2010

Oana Şoit a fost ofertată de federaţia iberică pentru a primi cetăţenie şi a evolua la echipa naţională. Nu a întors însă spatele ţării sale.


Evoluează în campionatul Spaniei de opt ani. Ştie cel mai bine punctele slabe şi pe cele tari ale ibericelor. A fost "spionul" României în echipa iberică şi e încrezătoare. Interul dreapta Oana Şoit crede că echipa noastră va învinge astăzi. Le-a spus asta şi colegelor ei de la Itxako.

- Oana, meciul cu Spania are pentru tine o importanţă şi mai mare, avînd în vedere că joci împotriva multora dintre coechipierele de la echipa de club, nu?
- Da, aşa e. E meciul pe care doresc cel mai mult să-l cîştigăm. Va fi însă extraordinar de greu. La cum le ştiu eu, cît sînt de bătăioase, de ambiţioase, luptă pînă în ultima secundă. Cred că şi acum va fi foarte strîns, pînă în minutul 60.

- Ai vorbit cu Radu Voina despre Spania. I-ai dat informaţii?
- Am discutat, cum să nu. Sper ca tot ce i-am transmis eu să fie de folos, să nu schimbe tactica. Oricum, cele două echipe se cunosc foarte bine, îşi cunosc punctele slabe.

"Le-am spus coechipierelor. <Ulciorul a mers la apă de două ori, a treia oară se sparge!> Sper să mai avem şi noi noroc, că ele au avut destul"
OANA ŞOIT

- Te-ai tachinat cu colegele de la Itxako pe seama meciului?
- Ohoho!... De cînd s-au tras grupele. Ele sînt mai multe şi sar toate cu gura pe mine. O să vedem cine o să rîdă după meci.

- Cum e cu ofertele federaţiei spaniole de a te naturaliza? E adevărat?
- De trei ani tot trag de mine. A fost un moment în care chiar mă convinseseră. Era să zic <da>, dar m-am gîndit apoi mai bine. Eu sînt româncă, am cîştigat multe meciuri cu România, am trăit şi bucurii, şi neîmpliniri. Cu bune şi rele, vreau să joc tot pentru România.

- Dacă nu ai fi fost convocată acum, ar fi trecut doi ani de la ultimul tău meci pentru România. Puteai imediat îmbrăca tricoul Spaniei.
- Aşa e, dar chiar dacă nu eram convocată, nu jucam pentru Spania. Sînt din Ardeal şi ardelenii îşi iubesc ţara.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.